ÇİZİK SİYAH ZEYTİN
Dört kutsal kitapta adı geçen ,barışın, sağlığın ve bereketin sembolü Zeytin... Sevgili arkadaşım GÜLCAN KARABULUT ARABULAN' ın...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/09/cizik-siyah-zeytin.html
Dört kutsal kitapta adı geçen ,barışın, sağlığın ve bereketin sembolü Zeytin...
Sevgili arkadaşım GÜLCAN KARABULUT ARABULAN' ın bahçeye hazırladığı kahvaltı masasında siyah ve yeşil zeytinler kahvaltının yıldızlarıydı. Ellerine sağlık Gülcancım; tarif ve konukseverliğiniz için teşekkür ederiz :)
·
MALZEMELER:
·
Siyah zeytin
·
Kaya tuzu
·
limon
·
Zeytinyağı
·
su
·
YAPILIŞI:
·
Zeytinleri güzelce
yıkayalım.
·
Sert olanları 3' e,
yumuşak olanları 2'ye boydan çizelim.
·
Çizdiğimiz
zeytinleri kavanozlara dolduralım.
·
Üzerine suyu
ekleyelim.
·
3 - 4 günde bir
suyunu değiştirelim.
·
Tatlanmaya
başladığında son 2 suyuna tuz ekleyelim.
·
Tuzlu bir su
olmalıdır.Aynı turşu suyuna tuz ekler gibi.
·
( 2 kiloluk zeytine
bir avuç kaya tuzu )
·
Tatlandığında
zeytinleri süzelim ve bir gece iyice suyunun süzülmesi için bekletelim.
·
Yine 1 gece önceden
limonları dilimleyelim ve tuzlayalım.
·
Bu yöntemle limon
sulanmayacaktır.
·
Ertesi gün
zeytinleri kavanozlara yerleştirelim.
·
Limonları dekorlu
bir biçimde kavanozlara yerleştirelim.
·
Üzerlerine
alabildiğince zeytinyağını ekleyelim.
·
Zeytinler sık sık
olduğundan zeytinyağı çok fazla gitmiyor.
·
Uzun bir süre
bozulmadan ve yumuşamadan zeytinlerinizi kullanabilirsiniz.
·
AFİYETLE OLSUN
evde zeytin yapmak meşakkatli olsa da lezzeti şahane... ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok güzel tarif teşekkürler.
YanıtlaSil