KÖZ KIRMIZI BİBER NASIL SAKLANIR

Kırmızı biber ve köz kırmızı biberi çok severim. Yaz- kış dolabımdan eksik olmaz. Her yaz 25 kilo kırmızı biberi közler, poşetlere payla...



Kırmızı biber ve köz kırmızı biberi çok severim. Yaz- kış dolabımdan eksik olmaz. Her yaz 25 kilo kırmızı biberi közler, poşetlere paylaştırıp dondurucuda muhafaza ederim. Kışın, bir çok salatalarda, pizza ve yemekte dondurucadan çıkarır yavaş yavaş çözülmesin bekler  ve kullanırım. Çiğden de birer adet buzdolabı poşetlerine koyup kaldırıyorum. Her daim elimin altında bir Meze & Salata çeşidi de olmuş oluyor.Bazı arkadaşlar  köz kırmızı biberi kavanozlarda yapıyorlar. Kavanoz bana göre çok yer kaplıyor. Ben belkide çok fazla kış hazırlığı yaptığımdan  kavanozları  koyacak yer bulmakta zorlanıyorum. Közleyip dolaba düzgün bir şekilde sıraladığınızda yer kaplamıyor. Çıkarınca ister yoğurtlu, ister sirkeli bir meze yapınız. İçine arzu ettiğiniz malzemeleri ekleyiniz. AFİYET OLSUN

•    Kırmızı biber kanserle savaşta en büyük yardımcılarınızdan biridir. İçerisinde bulunan likopen kansere karşı oldukça etkilidir. Prostat, pankreas ve rahim kanseri bu kanser çeşitleri arasındadır.
•    Kırmızı biber antioksidan açısından oldukça zengindir ve kalp rahatsızlığı riskini azaltır.
•    Kolayca kilo vermenizi sağlar. bu sebzeler vücut sıcaklığını artırır ve oksijen gereksinimi yaratır. Bu sayede kilo vermek daha kolay bir hale gelmektedir.
•    Kırmızı biber içerisinde bulunan A vitamini gözlere ve bağışıklık sistemine iyi gelir.
•    B vitamini beynin gelişimi için oldukça önemlidir. Vücut metabolizmasını etkiler ve proteinin enerjiye dönüşümüne yardımcı olur.
•    E vitamini hücrelerde hasar görülmesini engeller ve bu sayede kanser potansiyelini azaltır.
•    Kırmızı biberde C vitamini ve potasyum da bol miktarda bulunur. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken potasyum kalp krizi riskini azaltır.



·         MALZEMELER :
·         Kırmızı biber ( Salçalık)
·         Buzdolabı poşeti
·         YAPILIŞI:
·         En önemli kısım, satın alırken biberleri etli ve düzgün şekillerde seçmektir.
·         Şekilsiz olan biberleri közlemek zor oluyor.
·         Biberleri güzelce yıkayalım.
·         Ocağı folyo ile kaplayınız.
·         Böylece ocak  çok fazla kirlenmiyor ve temizlemesi kolay oluyor.
·         Ben ocak üzerine konan Közlemeci kullanıyorum.
·         Her pazarda ve 1 milyoncu diye tabir ettiğimiz dükkanlarda bulabilirsiniz.
·         Sanıyorum fiyatı 4-5 lira civarında.
·         Ocağın altını çok harlı açmayalım.
·         Birden biberleri kavuruyor.
·         Orta hararetli ateşte biberleri çevirerek közleyelim.
·         Bazıları evdeki fırında veya çarşıdaki ekmek fırınlarında közlemeyi tercih ediyor.
·         Ben o tadı sevmediğim için ocak üzerinde közlüyorum.
·         Tabii bahçede mangal şansınız varsa onu tercih ediniz :)
·         Közlenen biberleri bir poşete alınız ve ağzını kapatınız.
·          5-10 dakika  bekletiniz.
·         Böylece soyma işi çok  daha kolay gerçekleşecektir.
·         Biberlerin kabuklarını, saplarını ve çekirdek yataklarını temizleyelim.
·         Soğumaya bırakalım.
·         Soğuduktan sonra  belli sayılarda buzdolabı poşetlerine paylaştıralım, havasını alıp ağzını sıkıca kapayalım !!!
·         Ben genelde 6 ' lı gruplar yapmayı tercih ediyorum.
·         Kahvaltılarda  peynirli ekmekler yapmak içinse büyüklüğüne göre 1-2 adet biberi poşetlere paylaştırıyorum.

·         SAĞLIKLA ...AFİYETLE...

DAHA FAZLA LEZZET

köz kırmızı biber nasıl saklanır 455349798346737237

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item