SEBZELİ BEŞAMEL
SEBZELİ BEŞAMEL Hani bazen evde çok az sebze kalır ya; işte bu tarif az sebzeleri leziz bir yemeğe dönüştürüyor. Deneyiniz beğeneceğinize...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/08/sebzeli-besamel.html
SEBZELİ BEŞAMEL
Hani bazen evde çok az sebze kalır ya; işte bu tarif az sebzeleri leziz bir yemeğe dönüştürüyor. Deneyiniz beğeneceğinize inanıyorum :) Bu yemeği, domates sosu yerine kıymalı yapabilirsiniz.
Hani bazen evde çok az sebze kalır ya; işte bu tarif az sebzeleri leziz bir yemeğe dönüştürüyor. Deneyiniz beğeneceğinize inanıyorum :) Bu yemeği, domates sosu yerine kıymalı yapabilirsiniz.
·        
MALZEMELER:
·        
3 adet patlıcan
·        
5 adet patates
·        
4 adet domates
·        
1 adet kuru soğan
·        
2-3 diş sarımsak
·        
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
·        
KIZARTMAK İÇİN : 
·        
Sıvı yağ
·        
BEŞAMEL SOS İÇİN:
·        
2 su bardağı süt
·        
2 yemek kaşığı
tereyağı veya margarin
·        
2 yemek kaşığı un
·        
tuz- karabiber
·        
100 gr kadar kaşar
peyniri
·        
YAPILIŞI:
·        
Patlıcanları küp
küp doğrayıp, tuzlu suda 15-20 dakika bekletin
·        
Patatesleri küp küp
doğrayıp,kızgın yağda renkleri pembeleşene değin kızartalım.
·        
Havlu kağıt
serilmiş bir tabağa kızaran patatesleri alalım.
·        
Patlıcanları,
durulayıp, süzelim ve çok karartmadan kızartıp, patateslerin üzerine alalım.
·        
Fazla yağlarından
kurtulduktan sonra orta büyüklükte bir fırın kabına tuzunu ve karabiberini
ekleyerek alalım.
·        
Domatesleri
yıkayıp, kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
·        
Soğanları yemeklik
doğrayıp, sıvı yağda hafif pembeleştirdikten sonra domatesleri ve ince
dilimlenmiş sarımsakları ilave edip,hafif pişirelim.
·        
Tuzunu ve
karabiberini ekleyip,sebzelerin üstüne yayalım.
·        
BEŞAMEL SOSUN
YAPILIŞI:
·        
Bir tencerede 2
kaşık yağı eritip, unu ekleyip, hafif pembeleşene kadar  topaklandırmadan kavuralım.
·        
Azar azar sütü
ekleyip, karıştıralım.
·        
Koyulaşıp, göz göz
olunca altını kapatıp, tuz ekleyip, sebzelerin üzerine dökelim.
·        
200 derecelik
fırına koyup, beşamel sos hafif pembeleşince çıkarıp, rendelenmiş kaşarı
üzerine dökelim ve tekrar kaşarlar eriyene kadar fırınlayalım. 
·        
Sıcak servis
yapalım.
·        
AFİYET OLSUN


Bu kadar güzel yemek tarifleri verirken bunları yedikten sonra alcağımız kilolarada :) bir tarifin varmı her tarifini not alıyorum.Oldukça güzel yemekler ortaya çıkıyor. Sebze ile yapılan birçok yemek zaten güzel oluyor.Vitamin deposu :)
YanıtlaSilSaygılarımla
Kiralık araç
camlamaHizmetleri
Teşekkür ederim :)
YanıtlaSilEllerinize saglik Selma Hanim...Gercekten cok pratik ve lezzetli bir tarif bu hafta denedim,esim ve cocuklarim severek yediler...
YanıtlaSilNeFiSsss...
YanıtlaSil