KIZARMIŞ TOST EKMEĞİ İLE PROFİTEROL
PRATİK PROFİTEROL Bayat ekmekleri değerlendirmenin tatlı bir yolu :)
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/08/pratik-profiterol-ekmek-ile.html
Bayat ekmekleri değerlendirmenin tatlı bir yolu :)
MALZEMELER:
·
8 adet Doygun tost ekmeği ( Veya ince dilimlenmiş ekmek)
·
1 litre süt
·
1 su toz şeker
·
1 su bardağı un
·
1 poşet sade toz
krem şanti
·
1 adet vanilya
·
Üzeri için:
·
1 paket bitter
çikolata sosu
·
2,5 su bardağı süt
· YAPILIŞI:
·
Öncelikle tost
ekmeklerini fırın tepsisine dizelim.
·
Önceden ısıtılmış
200 derecelik fırında altı üstü kızarıp, kuruyana kadar pişirelim.
·
Soğumaya bırakalım.
·
Bir tencereye süt,
şeker ve unu alalım.
·
Sürekli
karıştırarak muhallebi kıvamında göz göz olana değin pişirelim.
·
Son aşamada
vanilyayı ekleyelim.
·
Pişen muhallebiyi
mikserle güzelce çırpalım, akıcı bir krema olsun.
·
Ilınan muhallebinin
içine 1 poşet toz haldeki toz krem şantiyi, ekleyelim ve mikserle iyice
çırpalım.
·
İçine kızarmış
ekmekleri çok da minik olmayan parçalar halinde ekleyelim ve kaşıkla
karıştıralım.
·
Tercihen 1 gece
dolapta bekletelim.
·
Bu karışımı ister
cuplara ister çukur bir kaseye alalım.
·
Çikolata sosunu
pişirip ılındığında tatlımızın üzerine dökelim.
·
Tatlımızı aynı
profiterol gibi de top top koyabilirsiniz.
·
Üzerine çikolata
sosunu servis esnasında dökmenizi öneririm.
·
Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık.. değişik bir tarif ilk fırsatta deneyeceğim... Blogunuzu çok beğeniyorum. Severek takip ediyorum. Benim bloğa da beklerim...
YanıtlaSilLokumpilavi.blogspot.com
Lokum pilavı çok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilooooo ellerine saglik cok lezetli görünüyor kesinlikle bende yapacagim :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Tost ekmeğini kızartınca aynı Etimek gibi oluyor, Etimeğin yerine tost ekmeği veya ince dilim kızarmış ekmek bir alternatif
YanıtlaSilSeni takip etmeye başladıktan sonra çok farklı şeyler öğrendim.Tebrik ediyorum seni zaman ayırıp çok güzel paylaşımlar yapıyorsun.
YanıtlaSilUzmanlar Grup olarak teşekür ederim.
Çok teşekkür ederim, mutlu oldum :)
YanıtlaSil