KIŞLIK MENEMEN

KIŞLIK MENEMEN Kış için ben bolca menemen hazırlarım. Genellikle  250 gramlık kavanozlara paylaştırırım. Her kavanoz bir ta...






KIŞLIK MENEMEN
Kış için ben bolca menemen hazırlarım. Genellikle  250 gramlık kavanozlara paylaştırırım. Her kavanoz bir tava menemen için bize yeterli geliyor. Eşim Menemeni çok sever, sabahın erken saatlerinde işe giderken kahvaltıya hazırlamak kolay ve pratik oluyor. Bazen tavaya çok az zeytinyağı koyup 4-5 adet mantarı sotelerim, domatesini ekleyip yumurtasını kırıyorum. Bazen de üzerine peynir serpiyorum. Eve gelinceye kadar yanında diğer kahvaltılıklar eşliğinde tok tutuyor  :) Eşinize ve okula giden  çocuklarına yapmanızı tavsiye ederim :)
·         MALZEMELER:
·         Domates
·         Biber ( ben acı biber kullanıyorum.)
·         tuz
·         zeytinyağı
·         Cam kavanoz
·         YAPILIŞI:
·         Domates ve biberlerimizi güzelce yıkayalım
·         Domateslerin kabuklarını soyalım( Arzu edenler kabuklarını soymayabilir.)
·         Ve çekirdek yataklarını çıkaralım.
·         Biraz iri küpler halinde doğrayalım.
·         Biberlerimizi halka halka doğrayalım.
·         Geniş bir tencereye yeteri kadar zeytinyağı koyalım ve biberlerimizi 1-2 dakika kavuralım.
·         Domateslerimizi ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
·         Kaynarken oluşan köpükleri alalım.
·         Tuzunu ekleyelim. ve domatesler çok yumuşamadan ocağın altını çok kısalım.
·         Sıcakken temiz ve kuru cam kavanozlara ağzına kadar doldurmadan paylaştıralım.
·         Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatalım ve kavanozları ters çevirerek 1 gece bekletelim.
·         Daha sonra çok güneş almayan serin bir yerde muhafaza edelim.

·         AFİYET OLSUN
NOT:
Önceki yıllardan kalmış kavanozlarını bulaşık makinasında yıkamanızı öneririm.
Yine önceki yılların kavanoz kapaklarını kullanacaksanız, yedek kapak almanızı tavsiye ederim. Bazen kapaklar bozuluyor ve tam kapanmıyor. Hava aldığı için  domatesleri doldururken ya patlayabilir veya  sosunuz çabuk bozulabilir :( Kavanozlara sıcak domatesleri doldurmak en zahmetli iştir bana göre. Kavanozun kapağını sıkıca kapadıktan sonra, temiz bir mutfak havlusuyla kavanozu tutarak lavaboya doğru ters çevirmeye çalışın. Olur da kapak tam kapanmayıp patlarsa en azında lavaboya dökülür, böylece mutfak batmaz.

DAHA FAZLA LEZZET

yumurta 1202616934728398038

Yorum Gönder

  1. EVVEEETTT!!! AİLESİNİ,EŞİNİ SEVEN EVHANIMLARININ DÜŞÜNEBİLECEĞİ BİR PİŞİRME YÖNTEMİ. YUMURTA HEM TOK TUTAR HEMDE PROTEİN BAKIMINDAN ZENGİN OLDUĞU İÇİN BESLEYİCİDİR.ARADA BENİM GİBİ BEKARLARADA, HİÇ BİLMEDİKLERİ YEMEK PİŞİRME SANATI HAKKINDA, ÇOK GÜZEL FİKİRLER VERMEKTEDİR. TEŞEKKÜRLER. MEHMET.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item