KIŞLIK MENEMEN
KIŞLIK MENEMEN Kış için ben bolca menemen hazırlarım. Genellikle 250 gramlık kavanozlara paylaştırırım. Her kavanoz bir ta...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/08/kislik-menemen.html
KIŞLIK MENEMEN
Kış için ben bolca menemen hazırlarım. Genellikle 250 gramlık kavanozlara paylaştırırım. Her kavanoz bir tava menemen için bize yeterli geliyor. Eşim Menemeni çok sever, sabahın erken saatlerinde işe giderken kahvaltıya hazırlamak kolay ve pratik oluyor. Bazen tavaya çok az zeytinyağı koyup 4-5 adet mantarı sotelerim, domatesini ekleyip yumurtasını kırıyorum. Bazen de üzerine peynir serpiyorum. Eve gelinceye kadar yanında diğer kahvaltılıklar eşliğinde tok tutuyor :) Eşinize ve okula giden çocuklarına yapmanızı tavsiye ederim :)
·
MALZEMELER:
·
Domates
·
Biber ( ben acı biber
kullanıyorum.)
·
tuz
·
zeytinyağı
·
Cam kavanoz
·
YAPILIŞI:
·
Domates ve
biberlerimizi güzelce yıkayalım
·
Domateslerin
kabuklarını soyalım( Arzu edenler kabuklarını soymayabilir.)
·
Ve çekirdek
yataklarını çıkaralım.
·
Biraz iri küpler
halinde doğrayalım.
·
Biberlerimizi halka
halka doğrayalım.
·
Geniş bir tencereye
yeteri kadar zeytinyağı koyalım ve biberlerimizi 1-2 dakika kavuralım.
·
Domateslerimizi
ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
·
Kaynarken oluşan
köpükleri alalım.
·
Tuzunu ekleyelim.
ve domatesler çok yumuşamadan ocağın altını çok kısalım.
·
Sıcakken temiz ve
kuru cam kavanozlara ağzına kadar doldurmadan paylaştıralım.
·
Kavanozların
kapaklarını sıkıca kapatalım ve kavanozları ters çevirerek 1 gece bekletelim.
·
Daha sonra çok
güneş almayan serin bir yerde muhafaza edelim.
·
AFİYET OLSUN
NOT:
Önceki yıllardan kalmış kavanozlarını bulaşık makinasında yıkamanızı öneririm.
Yine önceki yılların kavanoz kapaklarını kullanacaksanız, yedek kapak almanızı tavsiye ederim. Bazen kapaklar bozuluyor ve tam kapanmıyor. Hava aldığı için domatesleri doldururken ya patlayabilir veya sosunuz çabuk bozulabilir :( Kavanozlara sıcak domatesleri doldurmak en zahmetli iştir bana göre. Kavanozun kapağını sıkıca kapadıktan sonra, temiz bir mutfak havlusuyla kavanozu tutarak lavaboya doğru ters çevirmeye çalışın. Olur da kapak tam kapanmayıp patlarsa en azında lavaboya dökülür, böylece mutfak batmaz.
EVVEEETTT!!! AİLESİNİ,EŞİNİ SEVEN EVHANIMLARININ DÜŞÜNEBİLECEĞİ BİR PİŞİRME YÖNTEMİ. YUMURTA HEM TOK TUTAR HEMDE PROTEİN BAKIMINDAN ZENGİN OLDUĞU İÇİN BESLEYİCİDİR.ARADA BENİM GİBİ BEKARLARADA, HİÇ BİLMEDİKLERİ YEMEK PİŞİRME SANATI HAKKINDA, ÇOK GÜZEL FİKİRLER VERMEKTEDİR. TEŞEKKÜRLER. MEHMET.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilafiyetle tüketin.
YanıtlaSil