Son Tarifler

Menu

LUTENİTSA ( KAHVALTILIK SOS)








LUTENİTSA  ( Kahvaltılık sos)
Yemelere doyamayacağınız Bulgaristan 'a ait  bir sostur. İster kahvaltılarda ekmek- çörek üzerine ister makarna sosu olarak kullanınız . Yapımı her ne kadar zahmetli de olsa yılda sadece 1 gün ayırmaya değecek bir lezzettedir.




·          MALZEMELER:
·          3 kilo kırmızı domates
·          1 kilo etli kırmızı biber
·          yarım kilo patlıcan
·          250 gr havuç
·          2 çay bardağı sirke
·          1 baş sarımsak
·          arzuya göre acı biber
·          1 yemek kaşığı tepeleme tuz
·          yarım yemek kaşığı toz şeker
·          1 çay bardağı zeytinyağı
·          YAPILIŞI:
·          Havuçları temizleyip, haşlayalım.
·          Kırmızıbiber ve patlıcanları közleyip kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyelim.
·          Domateslerin kabuklarını soyalım.
·          Tüm malzemeleri robotta çekelim ve püre haline getirelim ve bir  tencereye alalım ve orta hararetli ateşte göz  göz olana değin pişirelim.(Püf noktası: Domatesi çok sulandırmadan çekiniz).
·          Göz göz olduğunda tuz- şeker- sirke-zeytin yağ ve ince kıyım sarımsağı ilave edip karıştıralım.( Damak tadınıza uymuyorsa sirke kullanmayınız).
·          Kuru cam kavanozlara sıcak sıcak paylaştıralım ve kapaklarını sıkıca kapatalım.1 gece ters çevirerek bekletelim.
·          Kahvaltılarda ekmeğin üzerine sürüp yiyebilirsiniz. AFİYET OLSUN
·          NOT: Kavanozları serin bir yerde muhafaza ediniz.
·          Kullanmaya başladığınızda buzdolabında saklayınız.



Paylaş :

14 yorum to '' LUTENİTSA ( KAHVALTILIK SOS) "

ADD COMMENT
  1. Elinize sağlık... Eşim şeker hastası, bu nedenle havuç tercih etmediğimiz bir sebze olduğundan ben bu tarifi havuç yerine soğan koyarak yapıyorum. Şeker de ilave etmiyorum. Yine de harika oluyor bence... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyetisyen olarak oradaki havucun eşinize bir zarari olmayacağini belirtmek isterim.Havuç ta şeker var ancak piştigi ve beklediği için glisemik endeksi düşüyor.AYRICA havuç taki sekerin zarar vermesi için pors miktarini çok tüketmek gerekir ki bu da mumkun degil.Dyt Zehra c.Akören

      Sil
  2. Teşekkür ederim; sizinde ellerinize sağlık :) Çok geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Selma Hanımcım çok lezzetlidir bu sos bayılırım kahvaltılarda onsuz olmaz yani...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
    İyi Bayramlar....

    YanıtlaSil
  5. her yıl yapıcam diyorum olmuyor, bu yıl bu tarifle yapıcam :) iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim herkese:) Sevgilerinizi aldım, kalbime koydum... MUTLU BAYRAMLAR...

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar;
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    471. takipçin benim.
    Bana da gelirsen sevinirim :)
    Mutlu Bayramlar
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Öğretmenim :) Meslektaş olmamıza çok sevindim :) Sizin branşınız nedir?

    YanıtlaSil
  9. Meslektasimmm lezzetli bi blog olmus takipcinizim artik.bende beklerimm

    YanıtlaSil
  10. Kış hazırlıklarım arasında tarifinizi yaptım, yalnız evde havuç yoktu bende gokyuzu99 arkadaşımızın yaptığı gibi içine soğan koydum farklı bir tat verdi, güzel oldu. Paylaşımınız için teşekkürler.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Pınar'ın Hayal Evi, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  12. Everything is very open with a very clear description of the challenges.
    It was truly informative. Your website is extremely helpful.
    Thank you for sharing!

    Also visit my webpage :: hot water (www.thesixtyone.com)

    YanıtlaSil

  • Smiley eklemek için Ikon göster
  • Kod eklemek için Kullan : [pre]code here[/pre]
  • Resim eklemek için [img]IMAGE-URL-HERE[/img]
  • Youtube video eklemek için direkt kodu yapıştırın. http://www.youtube.com/watch?v=0x_gnfpL3RM