ETLİ NOHUTLU BAMYA | Mutfak Ve Tatlar

ETLİ NOHUTLU BAMYA

ETLİ NOHUTLU BAMYA Bu güzel yemeği bizlerle paylaştığı için sevgili BURCU KONUKCU' ya teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)



ETLİ NOHUTLU BAMYA
Bu güzel yemeği bizlerle paylaştığı için sevgili BURCU KONUKCU' ya teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)





    • ·          MALZEMELER:
      ·         300 gr bamya
      ·         1 sb haşlanmış nohut
      ·         200 gr dana kuşbaşı(yağsız)
      ·         1 kuru soğan
      ·         3 diş sarımsak
      ·         2 çorba kaşığı sirke
      ·         yarım limon suyu
      ·         2 domates rendesi
      ·          yarım çorba kaşığı domates salça
      ·         yarım çorba kaşığı biber salça
      ·         tuz, karabiber, pul biber
      ·         arzuya göre sumak
      ·         YAPILIŞI:
      ·         Ayıklamadan önce !!! bamyaları sirkeli suda temizleyip kurutalım!!!
      ·         Bamya ayıklamadan önce ellerimizin kararma riskine karşı baş parmağımıza streç sarabiliriz böylelikle parmağımız hem kararmaz hem de acımaz
      ·         parmağı sabit tutarak bamyayı döndürerek huni şeklinde ayıklıyoruz.ayıklarken kenarındaki kahverengi halkayı da içine ekleyerek döndürerek temizliyoruz.
      ·         Bamya ayıklama işlemi bitti gelelim bamya yemeğine :)
      ·         Nohutların haşlanmış olmasını tavsiye ederim.
      ·         Ayrıca eti de ayrı bir yerde pişirip eklerseniz daha lezzetli olur ben et suyunun bamyaya sinmesini sevmiyorum.
      ·         Soğanı yağda kavuruyoruz içine sarımsağı ekleyip kokusunu bırakıyoruz.
      ·         Yarı pişmiş etlerimizi ekleyip soteliyoruz.
      ·         Salçamızı ekleyip 1-2 çevirdikten sonra(salçamızı içinde yakmıyoruz) rende domatesleri katıyoruz.tuz ve baharatlarını ekleyip nohutları katıyoruz.
      ·         Biraz sıcak su ekleyip 10 dakika pişiriyoruz.
      ·         Bamyalarımızı ekleyip dikkatlice karıştırıyoruz.
      ·         Bu karıştırma işleminden sonra bamyaları hiç karıştırmıyoruz, yoksa bu narin sebze dağılır ve kötü gözükür.
      ·         10 dakika bamyaları pişmeye bırakıp kontrol ediyoruz.
      ·         1-2 su bardağı  sıcak su ekleyip artık 20 dakikalık son pişme süresine bırakıyoruz.
      ·         Suyunu kontrol edebilirsiniz ama asla karıştırmıyoruz tencereyi sallayabilirsiniz sadece!!!
      ·         AFİYET OLSUN...

DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 7048243334428649145

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item