İRMİK HELVASI
İRMİK HELVASI ~~ Kandilimiz mübarek Olsun ~~ Allah tekrarlarını görmeyi nasip etsin. Amin
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/08/irmik-helvasi.html
İRMİK HELVASI
~~ Kandilimiz mübarek Olsun ~~
Allah tekrarlarını görmeyi nasip etsin. Amin
·
MALZEMELER:
·
2 su bardağı irmik
·
1,5 su bardağı
şeker (Tatlı seviyorsanız 2 su bardağı şeker)
·
2,5 su bardağı su
·
125 gram tereyağı (
Veya margarin)- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
·
1 Türk kahvesi
fincanı çam fıstığı
·
ÜZERİ İÇİN:
·
Tarçın
·
YAPILIŞI:
·
Bir tencereye (
Tercihen teflon) yağları alalım.
·
Fıstıkları ve
irmiği koyup, kısık ateşte 30- 40 dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
·
Sıcak suyun içinde
şekeri eritelim.
·
Fıstık ve irmik
pembeleştiğinde şekerli suyu irmiğin
üzerine dökelim.
·
Bu esnada biraz
sıçrayacaktır, kenara çekiliniz.
·
Tenceremizin ağzını
sıkıca kapatalım. Helvamız suyunu çekince altını kapatıp, karıştıralım
·
Havlu kağıt veya
temiz bir bezi tencerenin üzerine koyup,
kapağını kapatıp, dinlenmeye bırakalım.
·
Dilediğiniz
şekillerde servis yapabilirsiniz.
·
Örneğin; dondurma
kaşığı, normal yemek kaşığı veya küçük kalıplar kullanabilirsiniz.
·
Dondurma kaşığı ile
18 top çıkıyor
·
Üzerine tarçın
serpebilirsiniz.
·
NOT: Su yerine süt
kullanabilirsiniz.
Sizinde kandiliniz mübarek olsun inş.Ellerinize saglık çok lezzetli görünüyor,sevgiler.
YanıtlaSilKANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN SELMA HNM NAPTINIZ BÖYLEGÖRÜNTÜSÜ BİLE YE BENİ DİYOR ELİNE SAĞLIK OLSA İFTARDA YERDİM :)
YanıtlaSilKEŞKE AŞAMALI FOTOLARLA YAYINLASAYDIN SELMA HNM :(
YanıtlaSilYapım aşamalı yayınlanacak bir tarif olmadığından yayınlamadım :( Yağda fıstık ve irmiği pembeleşene kadar kavurup, sıcak suda şekeri eritip irmiğe ekliyoruz. Hatta tencerede fotosunu çektim ama tam net görünmüyor ki :(
YanıtlaSilNEYSE BİR DAHAKİ SEFERE DİYELİM ÜZÜLME CNN SAĞOLSUN
YanıtlaSilVİDEOLU TARİFLER EKLEMEYİ DÜŞÜNMÜYORMUSUN SELMA HNM SENİN İÇİNDE BİZİM İÇİNDE KOLAYLIK OLUR CNM
YanıtlaSilEmine hanım şimdilik hayır :(
YanıtlaSil