YOĞURT SOSLU BAYAT EKMEK KÖFTESİ | Mutfak Ve Tatlar

YOĞURT SOSLU BAYAT EKMEK KÖFTESİ

 BAYAT EKMEK KÖFTESİ NİMETE HÜRMET GEREKİR. İSRAFTAN KAÇINALIM. ·          MALZEMELER: ·          1 adet bayat ekmek ·     ...


 BAYAT EKMEK KÖFTESİ
NİMETE HÜRMET GEREKİR. İSRAFTAN KAÇINALIM.

·         MALZEMELER:
·         1 adet bayat ekmek
·         1 adet yumurta
·         100 gr. beyaz peynir
·         yarım demet maydanoz
·         tuz- karabiber- pul biber
·         arzuya göre kimyon
·         SOSU İÇİN:
·         1 su bardağı süzme yoğurt
·         1 adet salatalık
·         1-2 diş sarımsak
·         bir tutam taze nane veya dereotu
·         2 yemek kaşığı zeytinyağı
·         tuz- pul biber
·         KIZARTMAK İÇİN:
·         Sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·         Ekmeği ıslatıp, suyunu sıkalım ve karıştırma kabına alalım.
·         Üzerine yumurta, ezilmiş peynir, ince kıyım doğranmış maydanoz ve baharatları ilave edip  güzelce yoğuralım.
·         Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
·         Ve oval şekil verelim.
·         Tavaya sıvı yağı alalım, yağ kızınca köfteleri önlü arkalı kızartalım.
·         Kızaran köftelerin fazla yağını alması için  havlu kağıt serilmiş servis tabağına  alalım.
·         Yoğurdu güzelce çırpalım.
·         Ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştıralım.
·         Salatalığı rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim.
·         Suyunu sıkıp, yoğurda ekleyelim.
·         Naneyi ince kıyım doğrayıp yoğurda ilave edelim.
·         Zeytinyağını da ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
·         Köfteleri servis tabağın alalım, arzu ederseniz yoğurtlu sosu üzerine veya köftelerin yanında servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN


DAHA FAZLA LEZZET

Yoğurt 4055145369116109720

Yorum Gönder

  1. Denedim, nefis oldu mutfağıma bir tarif daha katıldı

    YanıtlaSil
  2. Buzlukta koca bir poşet karma ekmek var. Tahıllı normal pide... hepsini rondodan geçirip bbirgün lazım olursa diye kaldırmıştim. Onlardan kullanabilir miyim eger uygunsa 1 ekmek ölçüsünü nasil bilecegim.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde ekmeği ıslatıp kullanıyoruz..sanıyorum siz galeta un tarzı yaptınız...2 su bardağı kadar kullanabilirsiniz...

      Sil
    2. Bunu yapip buzla atsak iyi olurmu

      Sil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item