YOĞURT SOSLU BAYAT EKMEK KÖFTESİ
BAYAT EKMEK KÖFTESİ NİMETE HÜRMET GEREKİR. İSRAFTAN KAÇINALIM. · MALZEMELER: · 1 adet bayat ekmek · ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/08/bayat-ekmek-koftesi.html
NİMETE HÜRMET GEREKİR. İSRAFTAN KAÇINALIM.
·
MALZEMELER:
·
1 adet bayat ekmek
·
1 adet yumurta
·
100 gr. beyaz peynir
·
yarım demet maydanoz
·
tuz- karabiber- pul
biber
·
arzuya göre kimyon
·
SOSU İÇİN:
·
1 su bardağı süzme
yoğurt
·
1 adet salatalık
·
1-2 diş sarımsak
·
bir tutam taze nane
veya dereotu
·
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
·
tuz- pul biber
·
KIZARTMAK İÇİN:
·
Sıvı yağ
·
YAPILIŞI:
·
Ekmeği ıslatıp,
suyunu sıkalım ve karıştırma kabına alalım.
·
Üzerine yumurta,
ezilmiş peynir, ince kıyım doğranmış maydanoz ve baharatları ilave edip güzelce yoğuralım.
·
Hamurdan mandalina
büyüklüğünde parçalar koparalım.
·
Ve oval şekil
verelim.
·
Tavaya sıvı yağı
alalım, yağ kızınca köfteleri önlü arkalı kızartalım.
·
Kızaran köftelerin
fazla yağını alması için havlu kağıt
serilmiş servis tabağına alalım.
·
Yoğurdu güzelce
çırpalım.
·
Ezilmiş sarımsak ve
tuzu ekleyip karıştıralım.
·
Salatalığı rendenin
kalın tarafıyla rendeleyelim.
·
Suyunu sıkıp,
yoğurda ekleyelim.
·
Naneyi ince kıyım
doğrayıp yoğurda ilave edelim.
·
Zeytinyağını da
ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
·
Köfteleri servis
tabağın alalım, arzu ederseniz yoğurtlu sosu üzerine veya köftelerin yanında
servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
Denedim, nefis oldu mutfağıma bir tarif daha katıldı
YanıtlaSilAfiyet olsun....
SilBuzlukta koca bir poşet karma ekmek var. Tahıllı normal pide... hepsini rondodan geçirip bbirgün lazım olursa diye kaldırmıştim. Onlardan kullanabilir miyim eger uygunsa 1 ekmek ölçüsünü nasil bilecegim.?
YanıtlaSilNormalde ekmeği ıslatıp kullanıyoruz..sanıyorum siz galeta un tarzı yaptınız...2 su bardağı kadar kullanabilirsiniz...
SilBunu yapip buzla atsak iyi olurmu
Sil