KANELON KÖFTE
KANELON KÖFTE Toplumumuzda köfte genel olarak çok sevilir. Birçok yöremize ait meşhur köfte tariflerimiz vardır. Köftenin güzel olma...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/08/kanelon-kofte.html
Toplumumuzda köfte genel olarak çok sevilir. Birçok yöremize ait meşhur köfte tariflerimiz vardır. Köftenin güzel olmasının püf noktası önce kıyması sonrada çok iyi bir şekilde yoğrulması ve dinlenmesidir. Ben annemden öğrendiğim klasik kuru köfte tarifini kullandım Sizler kendi sevdiğiniz köfte tarifinizi kullanabilirsiniz.
·
MALZEMELER:
·
yarım kilo
kıyma
·
1 adet kuru soğan
·
1 adet yumurta
·
bir tutam maydanoz
·
1-2 diş sarımsak
·
1-2 dilim bayat ekmek içi
·
tuz- karabiber-kimyon
·
PÜRE İÇİN:
·
5-6 adet patates
·
2 yemek kaşığı tereyağı
·
yarım su bardağı süt
( Patateslerin cinsine göre süt ekleyebiliriz.)
·
tuz-karabiber
·
Ve kanelon kalıpları
·
KIZARTMAK İÇİN :
·
Sıvı yağ
·
ARZU EDERSENİZ KÖFTELERİ
ÖNCE YUMURTAYA SONRA GALETA UNUNA BULAYIP KIZARTABİLİRSİNİZ. ORİJİNAL
TARİF ÖYLEYDİ AMA BEN BU ŞEKİLDE YAPTIM.
·
YAPILIŞI:
·
Püre için patatesleri soyalım ve haşlayalım.
·
Sıcakken ezelim.
·
İçine
tereyağını,sütü ve baharatlarını ekleyelim ve kısık ateşte kıvam alana değin
pişirelim.
·
Pütürsüz bir püre
olmalıdır.
·
Köfte malzemelerini
güzelce yoğuralım.
·
Limon büyüklüğünde
bezeler koparalım.
·
Ve uzun şekil
verelim.
·
İçli köfte yapar
gibi kalıbı köftenin içine geçirelim ve elimizle köftenin kalıbın şeklini
almasını sağlayalım. (Veya sizin kolayınıza nasıl gelirse öyle şekil
verebilirsiniz.)
·
Kızgın yağda
köfteleri kızartalım.
·
Köftelerin ilk
sıcaklığı çıktığında kalıptan çıkarmaya çalışalım.
·
Bunun için zedelemeden sivri bir bıçak ucunu
köftelerin kalıptan ayrılmasını kolaylaştırmak için kullanabiliriz.
·
Püreyi ister krema
torbasına koyalım ister bir kaşık yardımıyla köftelerin içine dolduralım.
·
Ben 6 adet kanelon
kalıbı aldım,kızartırken her köfteye 1 kalıp kullanıyoruz.
·
Kalıplarınız
yetmezse kızarttıktan sonra tekrar kalıba köfte sarıp kızartabilirsiniz.
·
AFİYE OLSUN
Görsellik lezzet kadar önemli bence. Sizde ki görüntü de nefis. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
YanıtlaSil