BAKLAVA YUFKASINDAN BÖREK
BAKLAVA YUFKASINDAN BÖREK Çok pratik, çıtır çıtır bir börek tarifidir. 1 paket yufkadan tarif verdim fakat çok daha az yufka kullanab...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/08/baklava-yufkasindan-borek.html
BAKLAVA YUFKASINDAN BÖREK
Çok pratik, çıtır çıtır bir börek tarifidir. 1 paket yufkadan tarif verdim fakat çok daha az yufka kullanabilirsiniz.Kullanacağınız baklava yufkası sayısında yağ oranlarını azaltınız. Bazen bayram tatlılarından baklavalık yufka kalıyor, börek olarak değerlendirebilirsiniz . Arzu ederseniz sos malzemesine 1 çay bardağı kadar maden suyu ilave edebilirsiniz.
·
MALZEMELER :
·
1 paket baklava yufkası
·
ÜZERİ İÇİN:
·
2 yemek kaşığı
tereyağı
·
yarım çay bardağı
sıvı yağ
·
iÇ MALZEMESİ İÇİN:
·
Arzu ettiğiniz bir
iç malzeme kullanabilirsiniz.
·
YAPILIŞI:
· 2 adet baklava yufkasını üst üste koyalım. ( Bir şey sürmüyoruz.)
· Geniş bir uç kısmına yeteri kadar iç malzemeden koyalım.
· Ve rulo şeklinde sarmaya başlayalım.
· 4-5 parmak genişliğinde dilimlere keselim.
· ( Ben fotoğrafta görüldüğü şekilde kesiyorum. Aynı boy oluyorlar.)
· Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizelim
· Tereyağını eritelim ve sıvıyağı ekleyelim.
· Her dilimin üzerini yeteri kadar yağlayalım.
· Tereyağını eritelim ve sıvıyağı ekleyelim.
· Her dilimin üzerini yeteri kadar yağlayalım.
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
· AFİYET OLSUN
MALZEMELER KISMINDAKİ TEREYAĞ VE SIVIYAĞ NERDE KULLANDINIZ?? YAZILMAMIŞ SANIRIM..
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Bende çok alıştım .. Baklavalık yufka böreklerine ..Afiyetle ..
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
canım ellerine sağlık.....
YanıtlaSilOooh miiis yiyenlere şifa olsun,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil