TUZLU AY ÇÖREĞİ | Mutfak Ve Tatlar

TUZLU AY ÇÖREĞİ

TUZLU AY ÇÖREĞİ Yine yumuşacık, harika bir poğaça tarzı bir tariftir... Ben hamurun yarısında peynir- maydanoz ve patates- kaşar ...



TUZLU AY ÇÖREĞİ
Yine yumuşacık, harika bir poğaça tarzı bir tariftir... Ben hamurun yarısında peynir- maydanoz ve patates- kaşar karışımı kullandım... 25 adet çıktı. Arzu ettiğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz... Tuzlu Ay Çöreği' nin hamurunda tereyağı kullanıyoruz. Bu bambaşka bir lezzet katıyor hamura. Esasen  keklerde de sıvı yağ yerine tereyağı kullandığımızda da aynı pastanelerdeki kek tadında oluyor ve kolay bayatlamıyor. Deneyiniz beğeneceğinize eminim :)

·         MALZEMELER:
·         1,5 su bardağı ılık süt
·         1 yemek kaşığı sıvı yağ
·         42 gr yaş maya ( 1 paket)
·         1 yemek kaşığı toz şeker
·         2 adet yumurta
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         1 yemek kaşığı tuz
·         alabildiği kadar un ( 5,5- 6 su bardağı kadar.)
·         İÇİ İÇİN:
·         Beyaz peynir - maydanoz
·         veya dilediğiniz bir iç malzeme
·         ÜZERİ İÇİN:
·         2 adet yumurta sarısı
·         Çörek otu
·         YAPILIŞI:
·         Ilık süt ve mayayı yoğurma kabına alalım ve mayayı ezelim.
·         Yumurtaları, tereyağı, sıvı yağı  ve tuz ,şeker  unu azar azar ekleyip, elimize çok yapışmayan bir hamur yoğuralım.
·         Hamuru yarım saat ılık ortamda mayalandıralım.
·         Beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu karıştıralım.
·         Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
·          Bezeleri elimizle veya merdane ile yuvarlak olarak açalım.
·          Uç kısmına peynirli harçtan koyup, rulo şeklinde saralım.
·          Ruloyu, oklava gibi ileri geri yaparak düzeltelim.
·          İki ucunu da elimizle hafif bastırıp  sivrilterek ay  şekli verelim.
·         Ben Seramitok fırın tepsisi kullandığımdan tepsiyi yağlamadım. Diğer bir tepsi kullanacaksanız yağlayınız. Çörekleri aralıklarla tepsiye dizelim.
·         Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpelim.
·         180  derecelik  fırında üzeri kızarana kadar pişirelim

·         AFİYET OLSUN









DAHA FAZLA LEZZET

tereyağ 6048166530202138198

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item