YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI

 YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI Canım annemin yaz aylarında taze fasulyenin çıkmasıyla sıkça yaptığı bir yemektir.Çok hafif ve bir o...


 YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI
Canım annemin yaz aylarında taze fasulyenin çıkmasıyla sıkça yaptığı bir yemektir.Çok hafif ve bir o kadar lezzetlidir.

·         MALZEMELER:
·         Yarım kilo taze fasulye
·         2 adet irice kuru soğan
·         yarım çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
·         2-3 adet yumurta
·         tuz- karabiber
·         YAPILIŞI.
·         Fasulyeleri yıkalayalım,uçlarını ve kılçıklarını temizleyelim.
·         Boylamasına ikiye bölelim.
·         Uzun fasulyeleri ortadan ikiye bölelim.
·         Bir tencereye yeteri kadar su ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz koyup kaynatalım.
·         Kaynayan suya fasulyeleri katıp,fasulyeler hafif yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
·         Haşlanan fasulyeleri hızlıca soğuk suyun altından geçirerek süzelim
·        Yayvan bir tencereye zeytin yağını alalım,yağı ISITMADAN, piyazlık ( yarım ay şeklinde) doğranmış ince soğanı ilave edelim.
·         Yeteri kadar tuzu ekleyip soğanlar yumuşayıp hafif pembeleşene değin kısık ateşte kavuralım.
·         Kavrulmuş soğana fasulyeleri ekleyelim, karabiber serpelim.
·         Birkaç dakika tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte kavuralım.
·         Tencerenin kapağını yemeğimiz hafif sulu olması için örtüyoruz. Kapağı açıkken suyu tamamen çekiyor.
·         Kavrulan yemeğe 2 veya 3 adet yumurta kırabilirsiniz. İster yumurtaları bütün halinde ister benim yaptığım gibi yumurtaları dağıtarak pişiriniz.
·         AFİYET OLSUN

·         NOT: Yemeğe pişerken su eklemiyoruz.









DAHA FAZLA LEZZET

zeytinyağı yemek 3811438237665233904

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item