ŞEKERPARE | Mutfak Ve Tatlar

ŞEKERPARE

ŞEKERPARE Geleneksel bayram tatlılarımızdandır Şekerpare. Adı bana hep sıcak  gelmiştir. İçten sevgi gösterisi gibi :) Bu tarifte ...




ŞEKERPARE
Geleneksel bayram tatlılarımızdandır Şekerpare. Adı bana hep sıcak  gelmiştir. İçten sevgi gösterisi gibi :) Bu tarifte hamurunda irmik yerine fındık kullanıyoruz. Fındık seviyorsanız denemenizi öneririm. Püf noktası tatlıyı mutlaka sıcak fırına vermenizdir, soğuk fırında yayılır :(
GÜZEL NİCE BAYRAMLARA...

      ·                       MALZEMELER:
·                   Hamuru için:
·                   250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
·                   1,5 su bardağı pudra şekeri
·                   2 adet yumurta
·                   200 gr ince çekilmiş fındık
·                   yarım su bardağı sıvı yağ
·                   1 paket vanilya
·                   1 paket kabartma tozu
·                   5 su bardağı un
·                   ŞERBETİ İÇİN:
·                   5 su bardağı şeker
·                   5 su bardağı su
·                   yarım limon
·                   ÜZERİ İÇİN:
·                   Yumurta sarısı
·                   YAPILIŞI:
·                   Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
·                   Kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatıp, şerbeti soğumaya bırakalım.
·                   Hamuru için;
·                   Oda sıcaklığındaki yağa tüm hamur malzemelerini ekleyip güzelce yoğuralım.
·                   Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
·                   İster yuvarlak ister oval şekiller verelim.
·                   Yağlamış fırın tepsisine dizelim.
·                   Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
·                   Yuvarlak şekil vereceksek ortalarına birer adet tane fındık koyalım.
·                   Oval şekil vereceksek yumurta sarısı sürdükten sonra üzerlerini  boylamasına çatal ile çizelim.
·                   Önceden ısıtılmış SICAK FIRINA 180 derecede üzerlerine kızarıncaya kadar pişirelim.
·                   Tatlının ilk sıcaklığı çıktığında üzerlerine soğuk şerbeti dökelim.
·                   Şerbeti çekince servis edelim.
·                   AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

TATLILAR 6413605301921435313

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item