KOLAY TURŞU PRATİK YAĞLI BİBER TURŞUSU · MALZEMELER: · 1 kilo sivri biber · 1 su bardağı üzüm s...
KOLAY TURŞU
PRATİK YAĞLI BİBER TURŞUSU
·
MALZEMELER:
·
1 kilo sivri biber
·
1 su bardağı üzüm
sirkesi
·
1 su bardağı sıvı
yağ
·
1 su bardağı su
·
1 yemek kaşığı tuz
·
SOS İÇİN:
·
yarım su bardağı
sıvı yağ
·
yarım su bardağı
üzüm sirkesi
·
yarım su bardağı su
·
1 baş sarımsak
·
yarım yemek kaşığı
tuz
·
YAPILIŞI:
·
Biberleri yıkayıp
kurutalım.
·
Bir tencereye yağı,
suyu , sirkeyi ve tuzu alalım, kaynatalım.
·
Kaynayan karışıma
yeteri kadar biberleri koyalım ve biberler sararıp yumuşayıncaya kadar
pişirelim.( Ateş çok harlı olmasın)
·
Pişenleri bir
tabağa alalım.
·
Başka bir tavaya
sıvıyağı, suyu, sirkeyi ve tuzu koyup kaynatalım. kaynadıktan sonra ince
kıyılmış sarımsakları atalım.
·
1-2 dakika
piştikten sonra tüm biberleri içine alalım ve 1-2 dakika kadar daha pişirelim.
·
Ocağın altını kapatalım ve tavada soğutalım.
Biberlerimizi suyu ile birlikte temiz kavanozlara doldurup, kapağını kapatalım.
·
Ve buzdolabında
saklayalım.
·
Soğuduktan sonra
isterseniz hemen de yiyebilirsiniz.Güzel bir meze çeşididir. AFİYET OLSUN
·
NOT. Dilediğiniz
herhangi biberle yapabilirsiniz
ben bu biber turşusunu çok severim ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilLahana turşusundan sonra en çok sevdiğim turşudur.Annem de çok güzel yapar.Seninkiler de harika görünüyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Ajdacım :)
YanıtlaSilçok güzel bir tarif ellerine sağlık :) peki ne kadarsüre saklayabiliriz buzdolabında?
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Farklı bir tarifmiş daha önce hiç tatmadım. Ama görüntüsünden belli lezzeti..
YanıtlaSil