PATLICAN KEBABI
PATLICAN KEBABI Yapımı zaman almayan pratik ve lezzetli aynı zamanda bereketli bir yemektir. AFİYET OLSUN.
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/07/patlican-kebabi.html
PATLICAN KEBABI
Yapımı zaman almayan pratik ve lezzetli aynı zamanda bereketli bir yemektir. AFİYET OLSUN.
·
MALZEMELER:
·
2 kilo patlıcan
·
1 kilo köftelik
kıyma
·
100- 150 gr
çekilmiş kuyruk yağı( Kuyruk yağı kullanmak istemezseniz yağlı kıyma)
·
yeterine tuz-
karabiber- pul biber
·
1 adet kuru soğan
·
1-2 diş sarımsak
·
ÜZERİ İÇİN:
·
1 kilo domates
·
yarım kilo sivri
biber
·
YAPILIŞI:
·
Patlıcanların
kabuklarını soymadan 3 parmak genişliğinde keselim ve tuzlayalım.15- 20 dakika
bu şekilde bekletelim.
·
Daha sonra
patlıcanları yıkayıp kurutalım.
·
Kıyma, kuyruk yağı(
arzuya göre), baharatlar, rendelenmiş sarımsak ve soğan iyice yoğuralım.
·
2 adet domatesi rendeleyip tepsinin dibine
yayalım.
·
Patlıcanların
aralarına ceviz büyüklüğünce yoğurduğumuz kıymadan koyalım sırayla tepsiye
dizelim.
·
Yani
patlıcan-kıyma- patlıcan kıyma.
·
Üzerlerine dörde
bölünmüş domates ve biberleri dizelim. Hafifçe tuz serpelim.
·
Üzerine yağlı
kağıtla kapatıp, 200 derecede ısınmış fırında 1 saat kadar pişirelim.
·
Son 15-20
dakikasında yağlı kağıdı çıkaralım ve üstününde kızarmasını sağlayalım..
Görüntü muhteşem. Zaten patlıcan girince işin içine her şey güzel oluyor. Bir de kuyruk yağı, fırın falan. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil