PATLICAN KEBABI | Mutfak Ve Tatlar

PATLICAN KEBABI

PATLICAN KEBABI Yapımı zaman almayan pratik ve lezzetli aynı zamanda bereketli bir yemektir. AFİYET OLSUN.




PATLICAN KEBABI
Yapımı zaman almayan pratik ve lezzetli aynı zamanda bereketli bir yemektir. AFİYET OLSUN.

·         MALZEMELER:
·         2 kilo patlıcan
·         1 kilo köftelik kıyma
·         100- 150 gr çekilmiş kuyruk yağı( Kuyruk yağı kullanmak istemezseniz yağlı kıyma)
·         yeterine tuz- karabiber- pul biber
·         1 adet kuru soğan
·         1-2 diş sarımsak
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1 kilo domates
·         yarım kilo sivri biber
·         YAPILIŞI:
·         Patlıcanların kabuklarını soymadan 3 parmak genişliğinde keselim ve tuzlayalım.15- 20 dakika bu şekilde bekletelim.
·         Daha sonra patlıcanları yıkayıp kurutalım.
·         Kıyma, kuyruk yağı( arzuya göre), baharatlar, rendelenmiş sarımsak ve soğan iyice yoğuralım.
·          2 adet domatesi rendeleyip tepsinin dibine yayalım.
·         Patlıcanların aralarına ceviz büyüklüğünce yoğurduğumuz kıymadan koyalım sırayla tepsiye dizelim.
·         Yani patlıcan-kıyma- patlıcan kıyma.
·         Üzerlerine dörde bölünmüş domates ve biberleri dizelim. Hafifçe tuz serpelim.
·         Üzerine yağlı kağıtla kapatıp, 200 derecede ısınmış fırında 1 saat kadar pişirelim.

·         Son 15-20 dakikasında yağlı kağıdı çıkaralım ve üstününde kızarmasını sağlayalım..

DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 5788897869973221169

Yorum Gönder

  1. Görüntü muhteşem. Zaten patlıcan girince işin içine her şey güzel oluyor. Bir de kuyruk yağı, fırın falan. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item