BAYATLAMAYAN PUFUDİK POĞAÇA

BAYATLAMAYAN PUFUDİK POĞAÇA Genellikle mayalı poğaçalar fırından çıktığında puf puf olur, soğuduğunda ise sertleşir :( Oysa bu poğaça ta...


BAYATLAMAYAN PUFUDİK POĞAÇA
Genellikle mayalı poğaçalar fırından çıktığında puf puf olur, soğuduğunda ise sertleşir :( Oysa bu poğaça tarifi bir kaç gün kalsa dahi yumuşaklığını koruyor. Genelde evde bulunan malzemeler ve de çok bereketlidir. 30 adet civarında poğaça elde etmeniz mümkündür. Deneyiniz, çok beğeneceğinize inanıyorum :)

·         MALZEMELER:
·         1 paket yaş maya ( 42 gr)
·         1 su bardağı ılık süt
·         2 yemek kaşığı toz şeker
·         1 su bardağı sıvıyağ
·         1 şişe maden suyu ( 200 ml)
·         1 yemek kaşığı  tuz
·         alabildiği kadar un ( 6 su bardağı kadar kullandım.)
·         İÇİ İÇİN:
·         Peynir- maydanoz
·         ÜZERİ İÇİN:
·         2 yumurta sarısı
·         arzuya göre susam
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına maya,ve ılık sütü alalım,maya eriyinceye kadar karıştıralım,
·         Maden suyu ve sıvı yağı ekleyip kaşıkla güzelce karıştırmaya devam edelim
·         Azar azar un, şeker ve tuzu ilave edelim. Hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım.
·         Hamurun üzerini örtüp, ılık bir ortamda hamur 2 katına ulaşıncaya kadar mayalandıralım.
·         Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz daha büyükçe parçalar koparalım.
·         Avucumuzda açıp, içine peynir - maydanoz karışımından yeteri kadar koyup, kapatalım ve yuvarlayalım.
·         Ben Seramitok fırın tepsisi kullandığımdan tepsiyi yağlamadan aralıklarla dizdim.( Diğer tepsileri yağlayınız.)
·         Üzerine bolca yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
·         Tepside 10 dakika daha mayalandıralım ve çok ılık 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
·         AFİYET OLSUN







DAHA FAZLA LEZZET

yaş maya 1528690422618976803

Yorum Gönder

  1. Çok güzel bayatlamayan poğaçalar çok bereketli oluyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Füsun Ertan Tekirdağ12 Ekim 2013 16:01

    Ben bunu haftada hemen hemen iki kez yapıyorum çocuklar okula giderken sabah hazır oluyo pratik elimde alıştı tarife çok teşekkür herkez denesin çok güzel

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten de bayatlamıyorlar, tarfımca denenmiş ve onaylanmıştır....lezzeti de bonusu :)

    YanıtlaSil
  6. ellerinize saglık kızımın beslenmesi için yaptım çok pratik deneyin bence çocuklarım çok sevdi..

    YanıtlaSil
  7. selma hanım tarif çok çok güzeldi ama müziğe bayıldım ben çok dilendirici idi teşekür ederim :D

    YanıtlaSil
  8. selma hanım tarifler hep muhteşem zaten ama ben buraya geldiğimde beni karşılayan müzikleri çok seviyorum bana ayrı bir huzur veriyor ;)

    YanıtlaSil
  9. bu tarifinizi denedim ve harika oldu.emeğinize sağlık....

    YanıtlaSil
  10. Bugun bu tarifini denemek istiyorum. Firin sicakligi 180 derece demissiniz bu turbo firin icin mi yoksa normal firinda mi? Cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben normal midi fırında 180 derecede pişiriyorum.

      Sil
  11. Denedim ve gercekten sonuc bir harika. Hem zeytinli hemde peynirlisini yaptim.. Cok tesekkurler..

    YanıtlaSil
  12. Bu poğaçaların üstü nasıl böyle pastane poğaça sı gibi kızarıyor yumurta ile bu kadar olmadı

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item