MİSKET KÖFTELİ PATLICAN
MİSKET KÖFTELİ PATLICAN Patlıcanları közleyip kullandım ama patlıcanları kızartarak da bu yemeği yapabilirsiniz. ..Tadı nefis, sunu...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/07/misket-kofteli-patlican.html
Patlıcanları közleyip kullandım ama patlıcanları kızartarak da bu yemeği yapabilirsiniz. ..Tadı nefis, sunumu ise oldukça şık....
·
MALZEMELER:
·
4 adet bostan patlıcan
·
limon
·
İÇİ İÇİN:
·
300 gr kıyma
·
1 adet yumurta
·
1 adet kuru soğan,
çeyrek demet maydanoz
·
1-2 dilim bayat
ekmek içi veya galeta unu
·
tuz- karabiber
·
SOSU İÇİN:
·
3 adet domates
·
1-2 diş sarımsak
·
1-2 yemek kaşığı
zeytinyağı
·
1-2 adet yeşil
sivri biber
·
tuz- karabiber
·
KIZARTMAK İÇİN:
·
Sıvı yağı
·
ÜZERİ İÇİN:
·
4 adet ince
kesilmiş kaşar peyniri
·
YAPILIŞI:
·
Patlıcanları
közleyelim ve rahatça soyulması için bir poşetin içine alalım.
·
Patlıcanların
kabuklarını soyalım ve kararmamaları için
hafifçe limonlayalım.
·
Temizlediğimiz
patlıcanları bir fırın kabına alalım.
·
Patlıcanları
tuzlayıp, ortalarını karnıyarık yapar gibi açalım
·
Bir tencereye
domatesleri ve sarımsağı rendeleyelim, ince kıyım doğranmış biber ve zeytinyağı ekleyip, domatesler hafif suyunu
çekene kadar kısık ateşte pişirelim tuz ve karabiberle tatlandıralım.
·
Bir kabın içine
kıyma, ince kıyım doğranmış maydanoz, rendelenmiş kuru soğan, tuz-
karabiber,yumurta ve yeteri kadar galeta ununu alıp, güzelce yoğuralım.( Veya
bayat ekmeği ıslatıp,ufalayarak kullanalım.)
·
Harcımızdan misket
büyüklünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
·
Kızmış sıvı yağda
köfteleri kızartalım.
·
Kızarmış köfteleri
patlıcanların içine paylaştıralım.
·
Köftelerin üzerine
yeteri kadar domates sosu dökelim.
·
Son olarak her
patlıcanın üzerine birer dilim kaşar peyniri koyup, önceden ısıtılmış 190
derecelik fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim.Sıcak servis yapalım.
AFİYETLER OLSUN