YALANCI TAVUK GÖĞSÜ SARMA

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ SARMA Yalancı Tavuk Göğsü sevilen sütlü tatlılardandır. Bu tarifi geliştirmek mümkündür...Bisküvinin üzerine  muhalle...

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ SARMA
Yalancı Tavuk Göğsü sevilen sütlü tatlılardandır. Bu tarifi geliştirmek mümkündür...Bisküvinin üzerine  muhallebiyi yaydığımızda arzu ederseniz üzerine  1 poşet krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp, sürebilirsiniz. Dolapta soğuduktan sonra servis esnasında  muz- kivi veya dilediğiniz  meyveyi dilimleyip rulo şeklinde sarabilirsiniz. Ya da krem şanti kullanmadan meyve dilimleri kullanabilirsiniz. Meyve yerine damla çikolata, renkli şekerler... vs. Veya kare borcamı su ile ıslatıp tavuk göğsünü  yayıp, üzerine çikolata sosu  dökebilir,soğuduktan sonra dilim dilim servis yapabilirsiniz.
Tanıdığım bir kaç arkadaş muhallebiyi sarma işleminde  başarılı olamıyorlar :( Püf noktası ise muhallebiyi çok iyi pürüzsüz ve köpük köpük olana kadar mikserle çırpmaktır.YALANCI  AFYON KAYMAĞI ve  MEYVELİ RULO TATLI tariflerime de bakmanızı öneririm.



MALZEMELER.
1 litre soğuk süt
125 gr  tereyağı veya margarin
4 klasik Türk kahvesi fincanı silme un ( Fincanlar çok büyük olmasın.)
1,5 su bardağı şeker ( Tatlı sevmeyenler 1 su bardağı şeker)
1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
YAPILIŞI:
 Öncelikle  bisküviler robotta çekip un haline getirip tepsiye eşit bir biçimde yayalım.
 Tencereye yağı alıp eritelim ve unu ekleyip kısık ateşte çok az kavuralım. Soğuk sütü ilave edip çırpma teliyle güzelce karıştıralım Unun topak topak olmasına izin vermeyelim. Şeker ve dövülmüş damla sakızını ekleyip  sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim Göz göz olunca vanilyayı ilave edip altını kapatalım
 Mikser yardımıyla muhallebiyi köpük köpük olana dek çırpmaya devam edelim Muhallebi ne kadar pürüzsüz ve akışkan olursa sarma işlemi de o kadar başarılı olur. ( 10- 15 dakika kadar mikserle çırpmaya devam ediniz.)
  Çırptığımız muhallebiyi bisküvilerin üzerine düzgünce yayalım ve ılınmasını bekleyelim.Ilınan muhallebiyi buzdolabının normal rafına kaldıralım . Dolapta muhallebinin üzerinin kurumaması için tepsinin üzerini kapatalım. 5 saat veya 1 gece dolapta bekletelim.
 Ertesi gün dilediğiniz büyüklükte şeritler kesip rulo şeklinde saralım. Ben servis esnasında üzerine  çikolata sosu ile dekor verdim AFİYETLER OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

un 8968964138160517992

Yorum Gönder

  1. BÜYÜK FIRIN TEPSİSİMİ BU mini fırın tepsisi değil dimi?

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item