YALANCI AFYON KAYMAĞI
YALANCI AFYON KAYMA ĞI Çok hafif..Nefis bir sütlü tatlı tarifi MALZEMELER: 1 litre süt 7 yemek kaşığı un 8 yemek kaşığı ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/01/yalanci-afyon-kaymagi.html
YALANCI AFYON KAYMAĞI
Çok hafif..Nefis bir sütlü tatlı tarifi
- MALZEMELER:
- 1 litre süt
- 7 yemek kaşığı un
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı veya margarin
- ÜZERİ İÇİN:
- Bolca Hindistan cevizi
- İÇİ İÇİN:
- Kivi- Muz- şeftali- taze kayısı- çilek kullanabilirsiniz
- YAPILIŞI:
- Tencereye, süt, un ve şekeri alın.
- Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Muhallebi kıvamına gelince altını kısın ve göz göz olana kadar pişirin.
- Ocağı kapatın ve hemen yağı ekleyin. Mikser yardımıyla muhallebide kabarcıklar oluşana kadar çırpın. ( Püf noktası.)
- Eğer fırın tepsiniz büyükse 1 tepsi, küçükse 2 tepsi kullanalım.
- Tepsinin tabanına düzgünce streç film serinboşluk ve üzerine bırakmadan, bolca Hindistan cevizi serpin
- Tepsinin kenarından başlayarak muhallebiyi dökün. ( 2 tepsi kullanacaksanız, muhallebiyi ikiye bölünüz.)
- Eğer muhallebiyi ortadan dökerseniz altta Hindistan cevizi olduğu için yaymanız çok zor olur
- Oda sıcaklığına geldiğinde 1 gece buzdolabının normal rafında bekletin.
- Çevrilecek kıvama geldiğinde dilediğiniz büyüklükte dilimlere kesin ve içine bir parça meyve dilimi koyup, geniş bir şekilde rulo gibi sarın.
- Bu tatlının özelliği kırmadan sarmaktır.
- Servis tabağına alın ve üzerlerine yine Hindistan cevizi serpin. AFİYET OLSUN
- NOT:Bu tatlının malzemeleri ve yapım aşaması çok basittir. Yalnızca sarma işlemi zordur.ilk denediğinizde başarılı olamazsanız üzülmeyin, tatlınız ziyan olmaz, kaşıkla da yiyebilirsiniz. Yaptıkca püf noktasını sizde keşfedecekdiniz.
- NOT: Lütfen, Hindistan cevizi yerine un haline getirilmiş bisküvi kulLanmayınız. Bu tarif ,benzer tariflerinin dışındadır.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil