ARNAVUT DOLMASI

ARNAVUT DOLMASI Nefis ve şık bir meze tarifidir.Bir gün önce yapılıp, ertesi gün sosu üzerine dökülebilir. Sabah kahvaltıları ve  yemek ...


ARNAVUT DOLMASI
Nefis ve şık bir meze tarifidir.Bir gün önce yapılıp, ertesi gün sosu üzerine dökülebilir. Sabah kahvaltıları ve  yemek menüsünde  tercih ediyorum.



MALZEMELER:
9-10 adet kırmızı biber
İÇİ İÇİN:250 gr mantar
1 kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 tutam dereotu
3-4 diş sarmısak
1 çay bardağı ceviz içi
tuz- karabiber
SOS:
 limon suyu- tuz- zeytinyağ- 2-3 diş sarmısak -sirke
YAPILIŞI:
Biberlerleri közleyip, saplarını koparmadan bir yanını keserek çekirdeklerini temizleyelim. Svıyağda yemeklik doğranmış soğanı hafif pembeleştirip, ince ince dilimlenmiş mantarları da soteleyelim.Biber, domates, sarmısak ,tuz ve karabiberi ekleyelim.Suyunu çekince ceviz ve ince kıyım doğranmış dereotunu ilave edelim.İç harcı karnıyarık doldurur gibi dolduralım. Servis tabağına alıp, sosu üzerine dökelim.AFİYET OLSUN



DAHA FAZLA LEZZET

sivri biber 889756305860286610

Yorum Gönder

  1. biraz uğraştırmalı gibi ama nefis bir şeye benziyor, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Arnavut Dolması tarifiniz çok güzel olmuş, sunum da çok şık, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Süper güzel bir tarif Ellerinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item