TEPSİDE KOLAY İÇLİ KÖFTE | Mutfak Ve Tatlar

TEPSİDE KOLAY İÇLİ KÖFTE

TEPSİDE KOLAY İÇLİ KÖFTE Orijinal içli köfte yapmak, el alışkanlığı olmayanlar için biraz oyaza gelir.İçli köftenin dış hamurunun gayet ...


TEPSİDE KOLAY İÇLİ KÖFTE
Orijinal içli köfte yapmak, el alışkanlığı olmayanlar için biraz oyaza gelir.İçli köftenin dış hamurunun gayet ince açılması, haşlama ve kızartma esnasında patlamaması gerekir. Mardin' li bir arkadaşımın yaptığı içli köfte benim damak tadıma çok uyuyor. Bu tarifi de arkadaşıma sorarak denedim. Tadı bildiğimiz içli köfte tadında oldu. Bazı tariflerde patates yerine irmik ve yumurta kullanılıyor ama ben denemedim. MARDİN USULÜ İÇLİ KÖFTE tarifime de bakmanızı öneririm.

·         MALZEMELER:
·         DIŞI İÇİN:
·         2 su bardağı ince bulgur
·         1 su bardağı un
·         1,5 su bardağı sıcak su
·         2 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates
·         1 yemek kaşığı biber salçası
·         1 çay kaşığı kimyon
·         tuz
·         İÇ HARCI İÇİN:
·         400 gr. orta yağlı kıyma
·         3 adet soğan
·         çeyrek demet maydanoz
·         1 su bardağı kadar iri çeklmiş ceviz
·         sıvı yağ
·         Tuz- karabiber- pul biber- kekik
·         ÜZERİ İÇİN:
·         Tereyağı
·         YAPILIŞI:
·         İç harcı için:
·         Yeteri kadar sıvı yağda çok  ince kıyım olarak doğranmış soğanı pembeleşene  değin kavuralım.
·         Kıymayı ekleyerek suyunu çekene kadar  kavuralım.
·         Baharatları ekleyelim.
·         İç malzememiz soğuduktan sonra cevizi ve ince kıyım doğranmış maydanozu ilave edelim.
·         Yoğurma kabına bulgur ve sıcak suyu alalım ve üzerini kapatarak kabarıncaya kadar bekletelim.
·         Üzerine haşlanıp rendelenmiş patates, un, salça, tuz ve kimyonu ekleyip karıştıralım.
·         Bu esnada tadına tuzuna bakalım.
·         Yoğururken yavaş yavaş yarım su bardağı suyu ekleyelim.
·         Güzelce yoğurmaya devam edelim.
·         Harcı ikiye ayıralım .(Yalnız üste yayacağımız harç biraz daha fazla olsun. Çünkü kıymalı harcın üzerine yaymak biraz daha zor oluyor.)
·         Kare büyük borcamı yağlayalım.
·         Ayırdığımız daha az olan harcı tepsiye yayalım.
·         Bütün halde yaymak biraz zor olduğundan  parçalar koparalım, elimizde inceltip tepsiye yayalım.
·         Yaydıktan sonra elimizi su ile ıslatıp iyice üzerine bastıralım.
·         Üzerine kıymalı harcı  dökelim ve eşit şekilde yayalım.
·         Elimizle kıymalı harcı iyice bastıralım.
·         Ayırdığımız diğer bulgurlu harcı  kıymalı harcın üzerine yine aynı şekilde  tamamen kapatmaya çalışalım, açık yer kalmasın.
·         Üzerine iyice bastıralım.
·         Dilediğimiz büyüklükte dilimler halinde kesip, her parçanın üzerine fındık tanesi kadar tereyağı koyalım. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında  30- 35 dakika kadar pişirelim.

·         AFİYE OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

YÖRESELLER 9204698808061698542

Yorum Gönder

  1. süper olmuş. Ellerinize sağlık.. Sonrasındada krem kremal alayımm..

    YanıtlaSil
  2. Tariflerin kelimeleri niye yabncıkelimelerle kesiliyo benim telefonumun algısı mı bozuk

    YanıtlaSil
  3. Tepsinizin boyutunu ogrenebilirmiyim. Tskler

    YanıtlaSil
  4. Hımm çok farklı. Ellerine sağlık ablacım.. :)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item