TANDIR BÖREĞİ

TANDIR BÖREĞİ Kıyır kıyır nefis bir tat




TANDIR BÖREĞİ
Kıyır kıyır nefis bir tat

·              MALZEMELER:
·              Hamuru için:
·              2 su bardağı süt
·              yarım paket yaş maya
·              1 yemek kaşığı sıvı yağ
·              1,5 tatlı kaşığı tuz
·               alabildiği kadar un
·               ARASI İÇİN:
·               250 gr tereyağı veya margarin
·               yarım su bardağı tahin
·               İÇ MALZEMESİ:
·               300 gr kıyma
·               2 adet kuru soğan
·               2 yemek kaşığı sıvı yağ
·               tuz- karabiber- pul biber
·               ÜZERİ İÇİN:
·               1 yumurta sarısı
·                yemek kaşığı sıvı yağ
·                bol susam
·               YAPILIŞI:
·                Hamur malzemelerini güzelce karıştıralım ve alabildiğince un ile kulak memesi kıvamında bir                hamur yoğuralım. Hamurumuzu ikiye bölelim.
·               İlk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açalım ve üzerine erimiş tereyağı ile tahini sürelim.
·               Hamurun tam ortasına bir servis tabağı koyalım ve hamuru 8 eşit üçgene keselim ve her parçayı          tabağa doğru kaldırarak katlayalım.
·               Diğer hamura da aynı işlemi uygulayalım.
·               Yağın donması için buzdolabının normal rafına kaldıralım.
·                Bu arada iç malzemesini hazırlayalım
·                Soğanları yemeklik doğrayalım ve az sıvı yağda pembeleştirelim
·                Kıymayı ekleyelim ve kıyma suyunu çekene değin kavuralım,baharatları ekleyelim.
·                Hamurumuz dolaptan çıkaralım.
·                İlk hamurumu tepsimizin büyüklüğünde açalım ve yağlanmış tepsiye yerleştirelim.
·                Üzerine kıymalı iç malzememizi serpelim.
·                Diğer yufkayı da aynı tepsi büyüklüğünde açalım ve üzerlerine serelim
·                Sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürelim ve bolca susam serpelim
·                Isınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
·                AFİYET OLSUN
·                NOT: Hamuru hiç MAYALANDIRMIYORUZ, mayalanırsa katlar oluşmaz ve normal poğaça         hamuru   gibi olur.
·                NOT: Maya kullanmak istemezseniz 1 paket kabartma tozu da kullanabilirsiniz
·                NOT: Ben bu börekte en çok kıymalı harcı yakıştırdım ama dilediğiniz bir iç malzemeyi                       kullanabilirsiniz

DAHA FAZLA LEZZET

tandır 6228769272891018448

Yorum Gönder

  1. Ellerinize sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Selma hanim harika gorunuyor ama keske asamali resim koysaydiniz acma seklini anlayamadim.ama immm cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item