MARDİN USULÜ İÇLİ KÖFTE | Mutfak Ve Tatlar

MARDİN USULÜ İÇLİ KÖFTE

MARDİN USULÜ İÇLİ KÖFTE Sevgili arkadaşım Suphiye' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık, ...


MARDİN USULÜ İÇLİ KÖFTE

Sevgili arkadaşım Suphiye' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık,  harikaydı..

·         MALZEMELER:
·         DIŞI İÇİN:
·         1 kilo köftelik bulgur
·         7- 8 adet kuru soğan
·         yarım su bardağı un
·         1,5 tatlı kaşığı tuz
·         2 su bardağı ılık su
·         1 tatlı kaşığı kimyon
·         2 yemek kaşığı biber salçası
·         İÇİ İÇİN:
·         yarım kilo orta yağlı kıyma
·         1 su bardağı çekilmiş ceviz
·         yarım demet maydanoz
·         yeterince tuz- karabiber- pul biber
·         1 çay kaşığı kekik
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle iç malzememizi hazırlayıp soğutalım.
·         Yeteri kadar sıvı yağda çok ince kıyım doğranmış soğanı pembeleştirene kadr  kavuralım.
·         Kıymayı ekleyerek suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim
·         Baharatları ekleyelim.
·         İç malzememiz soğuduktan sonra cevizi ve ince kıyım doğranmış maydanozu ilave edelim.
·         Bulgur,un, su tuz ve karabiberi karıştıralım, 2 saat kadar tencerede üstü kapalı şekilde demlendirelim. Demlendikten sonra salça, kimyon ekleyerek kıvam alana değin 20 dakika kadar yoğuralım ve 50 adet bezeye ayıralım.
·         Her bir bezeyi avuç içine alalım,sağ işaret parmağımızı hafifçe yağlayarak bezemizin ortasını delerek hamuru döndüre döndüre işaret parmağımız içinde hamurumuzu hafifce büyütüp inceltelim.
·         Oyduğumuz hamurun içine 1 tatlı kaşığı kadar iç malzememizden koyalım ve poğaça gibi ağını kapatalım.
·         Elimizi hafif unlayarak ağız kısmını sıkıca kapatalım.
·         Un serpilmiş tepsiye dizelim.
·         Tencereye 3 litre su ,tuz,1 çorba kaşığı da limon suyu koyalım ve kaynatalım.
·         Köfteleri tencerede rahat pişecek sayıda koyalım.
·         Pişen köfteleri kevgirle çıkaralım.
·         Sıcak servis yapalım.
·         Arzu edenler  haşladıktan sonra sıvı yağda kızartabilirler.
·         AFİYET OLSUN

·         NOT:Haşlama suyuna konan limon suyu köfteleri sıkar ve dağılmasını önler.

DAHA FAZLA LEZZET

YÖRESELLER 2151302445228066276

Yorum Gönder

  1. Mardin usulüde cok güzel olmus, kapatmasida farkli , ellerinize saglik , sevgiler

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item