MARDİN USULÜ İÇLİ KÖFTE
MARDİN USULÜ İÇLİ KÖFTE Sevgili arkadaşım Suphiye' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık, ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/01/mardin-usulu-icli-kofte.html
MARDİN USULÜ İÇLİ KÖFTE
Sevgili arkadaşım Suphiye' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık, harikaydı..
Sevgili arkadaşım Suphiye' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık, harikaydı..
·
MALZEMELER:
·
DIŞI İÇİN:
·
1 kilo köftelik bulgur
·
7- 8 adet kuru soğan
·
yarım su bardağı un
·
1,5 tatlı kaşığı tuz
·
2 su bardağı ılık su
·
1 tatlı kaşığı kimyon
·
2 yemek kaşığı biber salçası
·
İÇİ İÇİN:
·
yarım kilo orta yağlı kıyma
·
1 su bardağı çekilmiş ceviz
·
yarım demet maydanoz
·
yeterince tuz- karabiber- pul biber
·
1 çay kaşığı kekik
·
YAPILIŞI:
·
Öncelikle iç malzememizi hazırlayıp soğutalım.
·
Yeteri kadar sıvı yağda çok ince kıyım doğranmış soğanı pembeleştirene
kadr kavuralım.
·
Kıymayı ekleyerek suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim
·
Baharatları ekleyelim.
·
İç malzememiz soğuduktan sonra cevizi ve ince kıyım doğranmış maydanozu
ilave edelim.
·
Bulgur,un, su tuz ve karabiberi karıştıralım, 2 saat kadar tencerede
üstü kapalı şekilde demlendirelim. Demlendikten sonra salça, kimyon ekleyerek kıvam
alana değin 20 dakika kadar yoğuralım ve 50 adet bezeye ayıralım.
·
Her bir bezeyi avuç içine alalım,sağ işaret parmağımızı hafifçe yağlayarak
bezemizin ortasını delerek hamuru döndüre döndüre işaret parmağımız içinde
hamurumuzu hafifce büyütüp inceltelim.
·
Oyduğumuz hamurun içine 1 tatlı
kaşığı kadar iç malzememizden koyalım ve poğaça gibi ağını kapatalım.
·
Elimizi hafif unlayarak ağız kısmını sıkıca kapatalım.
·
Un serpilmiş tepsiye dizelim.
·
Tencereye 3 litre su ,tuz,1 çorba kaşığı da limon suyu koyalım ve
kaynatalım.
·
Köfteleri tencerede rahat pişecek sayıda koyalım.
·
Pişen köfteleri kevgirle çıkaralım.
·
Sıcak servis yapalım.
·
Arzu edenler haşladıktan sonra sıvı
yağda kızartabilirler.
·
AFİYET OLSUN
·
NOT:Haşlama suyuna konan limon suyu köfteleri sıkar ve dağılmasını
önler.
Mardin usulüde cok güzel olmus, kapatmasida farkli , ellerinize saglik , sevgiler
YanıtlaSil