TEKLİ LAZ BÖREĞİ | Mutfak Ve Tatlar

TEKLİ LAZ BÖREĞİ

TEKLİ  LAZ BÖREĞİ Nefis mi nefis... Hiç tatlı sevmeyenlerin bile beğeneceklerine inandığım bir tarif.


TEKLİ  LAZ BÖREĞİ
Nefis mi nefis... Hiç tatlı sevmeyenlerin bile beğeneceklerine inandığım bir tarif.

·         MALZEMELER:
·         HAMURU İÇİN:
·          1 çay bardağı süt
·          1 çay bardağı sıvı yağ
·          1 çay bardağı su
·          yarım çay bardağı erimiş tereyağı
·          1 adet yumurta
·          alabildiğince un
·          AÇMAK İÇİN: Buğday nişastası
·          KREMASI İÇİN:
·          4 SU BARDAĞI SÜT
·          12 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
·          2 ÇORBA KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
·          2 ÇORBA KAŞIĞI UN
·          2 ADET YUMURTA
·          ÜZERİ İÇİN:
·          Erimiş tereyağı ve pudra şekeri
·         YAPILIŞI:
·          Bir kabın içinde, süt, sıvı yağ, su, yumurta ve tereyağını karıştıralım.
·          Azar azar unu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
·          Hamurumuzun üzerini örterek, yarım saat dinlendirelim.
·          Bu esnada kremamızı yapalım.
·          Bir tencereye, tüm krema malzemelerini koyarak, çırpma teliyle çırparak pürüzsüz bir krema yapalım.  Koyulaşınca altını kapatalım.Ara sıra karıştırarak soğutalım.
·          Hamurdan 50 adet küçük bezeler yapalım.
·          Nişasta ve un karışımı ile çay fincanı tabağı büyüklüğünde açalım.
·          10 ' ar bezeyi üst üste koyup, tek yufka gibi oklavayla açabildiğimiz kadar açalım.
·          Tüm bezeleri de aynı işlemden geçirelim.
·          Yani 5 adet yufkamız olacak.
·          Yufkaları 5 cm eninde şeritler keselim.
·          Uç kısmına kremamızdan koyup, kenarları içe katlayalım ve muska şeklinde saralım.
·          Yağlanmış. tepsiye dizelim.
·          Her bir muskamızın üzerine yeteri kadar erimiş tereyağı döküp, 190 derecede hafif pembeleşene kadar  pişirelim.
·          Fırından çıkıp, soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpelim.
·          NOT: Hamurları üst üste koyarken aralarına nişasta serpmiyoruz.
·          NOT: Böreklerimizi sararken yanları içe katlamazsak kremalar dışarı çıkar.
·          AFİYET OLSUN




DAHA FAZLA LEZZET

trabzon 6830453109500307777

Yorum Gönder

  1. Süpermiş..Bayıldım,en kısa zamanda denenecek..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Bizde baklava şeklinde yapılır.Senin yaptığın şekilde güzel olmuş.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Hazır yufkaya uygulasak olur mu ?

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item