FIRIN SÜTLAÇ

Geleneksel bir tat FIRIN SÜTLAÇ



Geleneksel bir tat
FIRIN SÜTLAÇ



MALZEMELER:
1 litre süt
1,5 su bardağı su
1çay bardağı kırık pirinç
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı  nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)
YAPILIŞI:
Pirinçleri yıkayıp süzerek tencereye alalım.
Üzerine 1 su bardağı su ekleyerek pirinçler suyunu çekene dek pişirelim. Sütü ekleyip 5 dakika pirinçler iyice yumuşayana dek pişirmeye devam edelim. Şekeri ekleyelim. Nişastayı yarım su bardağı su ile ezerek ekleyelim. Dövülmüş damla sakızını ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim ve ateşten alalım.  İçine yumurta sarılarını ekleyip karıştıralım. Sütlacı ısıya dayanıklı tek kişilik fırın kaplarına paylaştırıp,  kapları fırın tepsisine yerleştirelim. Tepsinin içine kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyelim. 220°C ısılı fırında sütlaçların üzeri hafifçe kızarana dek pişirerek fırından alalım. Sütlaçları buzdolabında birkaç saat soğutarak servis yapalım. AFİYET OLSUN


DAHA FAZLA LEZZET

yumurta 7955803415502139309

Yorum Gönder

  1. Ellerine saglık bizim evin en çok sevilen tatlısı özellikle esim çok sever.Çok lezzetli görünüyor sevgilr...

    YanıtlaSil
  2. Takipteyim. Beklerim: http://hanhildem.blogspot.com/

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item