GARNİTÜRLÜ ENGİNAR | Mutfak Ve Tatlar

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR

Karaciğer dostu Enginar' ın lezzetli ve sağlıklı tariflerinden; GARNİTÜRLÜ ENGİNAR



Karaciğer dostu Enginar' ın lezzetli ve sağlıklı tariflerinden;
GARNİTÜRLÜ ENGİNAR



MALZEMELER:
6-8 adet çanak enginar
1 kuru soğan ( incecik rendelenmiş olacak, pişince yok olmalı )
1 adet patates ( Tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayalım) )
1 adet havuç ( Tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayalım )
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un
1 limonun suyu
süslemek için dereotu
YAPILIŞI:
Tencereye soğanı alalım zeytin yağında 2- dakika kavuralım.Çanak enginarları tencereye sıralayıp. İçlerini garnitürle dolduralım. Artan garnitürü de tencereye gelişigüzel yerleştirelim
Çırpma kasesine un ,şeker ,tuz ,limon suyu,1,5 -2 su bardağı koyup çırpalım. Tenceredeki enginarların üzerine , hazırladığımız sosu dökelim. Üzerine bir tabak kapatalım.
Ve enginarlar sosun içinde kalmalı.Su kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirelim.Gerekirse su ilave edelim. Pişip pişmediğini enginarlara çatal batırıp anlayabilirsiniz. Çatal kolay giriyorsa , pişmiş demektir.pişmesine yakın ateşin altını kapatalım..Üzerlerine kıyılmış dereotu serpelim ve bir süre daha tencerede beklettikten sonra servis yapalım. AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

zeytinyağ 9142149869860481194

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item