VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ
VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ Yapımı pratik, sunumu şık bir muhallebi ...Tang veya taze sıkılmış meyve suyu kullanabilirsiniz...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/04/visne-soslu-muhallebi.html
VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ
Yapımı pratik, sunumu şık bir muhallebi ...Tang veya taze sıkılmış meyve suyu kullanabilirsiniz...
·
MALZEMELER:
·
MUHALLEBİSİ İÇİN:
·
1 litre süt
·
2 çorba kaşığı
tepeleme un
·
2 çorba kaşığı
tepeleme nişasta
·
1 su bardağı toz
şeker
·
1 paket vanilya
·
1 paket damla
sakızı ( Arzuya göre)
·
VİŞNELİ SOS:
·
2 su bardağı vişne
suyu
·
2 çorba kaşığı
tepeleme nişasta
·
1 çay bardağı toz
şeker
·
ARA BİSKÜVİ İÇİN:
·
10-12 adet kakaolu
bisküvi
·
YAPILIŞI:
·
İlk önce vişne
sosumuzun malzemelerini bir tencereye alıp, güzelce karıştıralım.
·
Altını yakıp, orta
hararetli ateşte karıştırarak pişirelim.
·
Eğer koyu olmuşsa vişne suyu veya su
ekleyelim.
·
Yada sıvı olmuşsa
yeteri kadar nişastayı az su ile çırpıp, katalım.( Hepimizin kullandığı kaşık
ölçüleri farklı olduğundan bu bilgileri veriyorum.)
·
Kaselerimizi suyla
ıslatıp, fazla sularını süzelim.
·
Pişen sosumuzu
kaselere paylaştıralım.( Kasenizin büyüklüğüne göre sayısı değişebilir.8-9 adet
olabilir) Üzerlerine bisküviyi yerleştirelim.
·
Beyaz muhallebinin
malzemelerini damla sakızı hariç bir tencereye koyup, orta hararetli ateşte
pişirelim. Pişmesine yakın dövülmüş damla sakızını ilave edelim.
·
İLK SICAKLIĞI
ÇIKTIĞINDA KASELERE PAYLAŞTIRALIM. BİRAZ SOĞUDUKTAN SONRA BUZDOLABINA İYİCE
SOĞUMALARI İÇİN KALDIRALIM.
çok güzel görünüyor..ellerine sağlık.....tam yaz tatlısı olmuş:)
YanıtlaSilÇok hafif ve güzel bir tatlı oluyor,görüntüsü de çok güzel. Elinize sağlık.
YanıtlaSil