KURU İNCİR- KURU KAYISI TATLISI
KURU İNCİR- KURU KAYISI TATLISI Söze hiç gerek yok, tadından konuşulmuyor...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/04/kuru-incir-kuru-kayisi-tatlisi.html
KURU İNCİR- KURU KAYISI TATLISI
Söze hiç gerek yok, tadından konuşulmuyor...
MALZEMELER:
·
1 kg kuru incir
·
250- 300 gr ceviz
·
2 su bardağı su
·
2 su bardağı şeker
·
ÜZERİ İÇİN: 150 gr
kaymak
·
YAPILIŞI:
·
İncirleri ılık
suyun içinde yarım saat bekletip, yıkayın.
·
Sap kısımlarını
kesip, içini genişletip, ceviz koyun
·
Açık kısmı üste
gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.
·
Şeker ve suyu
karıştırıp, incirlerin üzerine dökün.
·
Ocakta bir süre
pişirdikten sonra, sıcak fırına verin.
·
Üzeri kızarıncaya
kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN
·
KAYISI TATLISI
·
MALZEMELER:
·
yarım kilo kuru
kayısı
·
yarım litre su
·
250 gr toz şeker
·
1 su bardağı çiğ
badem
·
200 gr kaymak
·
yarım çay bardağı
toz antep fıstığı
·
YAPILIŞI:
·
Kayısıları yarım
saat suda bekletin.
·
Başka bir tencerede
şekeri ve suyu kaynatıp, orta kıvamda bir şerbet hazırlayın.
·
Kayısıları şerbete
ilave edip, orta ateşte kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirip, soğutun.
·
Bademleri haşlayıp,
kabuklarını soyun.
·
Kayısıları şerbetten çıkarıp, içlerine birer
tane badem koyun.
·
1 çay kaşığı kadar
kaymağı kayısının ağzı açık kısmına denk gelecek şekilde koyup, kaymaklı kısmı
antep fıstığına bulayalım.
·
Servis tabaklarına
dizelim.
·
AFİYET OLSUN
Muhteşem görünüyor. Hiç denemedim ve yemedim desem..:) Elinizden bir kere yersem tadını anlarım.. Afiyetler olsun.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSil