KURU İNCİR- KURU KAYISI TATLISI

KURU İNCİR- KURU KAYISI TATLISI Söze hiç gerek yok, tadından konuşulmuyor...


KURU İNCİR- KURU KAYISI TATLISI
Söze hiç gerek yok, tadından konuşulmuyor...

MALZEMELER:
·         1 kg kuru incir 
·         250- 300 gr ceviz
·         2 su bardağı su
·         2 su bardağı şeker
·         ÜZERİ İÇİN: 150 gr kaymak
·         YAPILIŞI:
·         İncirleri ılık suyun içinde yarım saat bekletip, yıkayın.
·         Sap kısımlarını kesip, içini genişletip, ceviz koyun
·         Açık kısmı üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.
·         Şeker ve suyu karıştırıp, incirlerin üzerine dökün.
·         Ocakta bir süre pişirdikten sonra, sıcak fırına verin.
·         Üzeri kızarıncaya kadar  pişirin.
AFİYET OLSUN
  
·         KAYISI TATLISI

·         MALZEMELER:
·         yarım kilo kuru kayısı
·         yarım litre su
·         250 gr toz şeker
·         1 su bardağı çiğ badem
·         200 gr kaymak
·         yarım çay bardağı toz antep fıstığı
·         YAPILIŞI:
·         Kayısıları yarım saat suda bekletin.
·         Başka bir tencerede şekeri ve suyu kaynatıp, orta kıvamda bir şerbet hazırlayın.
·         Kayısıları şerbete ilave edip, orta ateşte kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirip, soğutun.
·         Bademleri haşlayıp, kabuklarını soyun.
·          Kayısıları şerbetten çıkarıp, içlerine birer tane badem koyun.
·         1 çay kaşığı kadar kaymağı kayısının ağzı açık kısmına denk gelecek şekilde koyup, kaymaklı kısmı antep fıstığına bulayalım.
·         Servis tabaklarına dizelim.
·         AFİYET OLSUN



DAHA FAZLA LEZZET

TATLILAR 1762713386881472654

Yorum Gönder

  1. Muhteşem görünüyor. Hiç denemedim ve yemedim desem..:) Elinizden bir kere yersem tadını anlarım.. Afiyetler olsun.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item