MISIR UNLU TATLI

MISIR UNLU TATLI Sevgili ZEYNEP BADEM GÖZLÜ DEMİROĞLU bir çoğumuzun daha önce denemediğini zannettiğim bir tarif  paylamışlar. Teş...






MISIR UNLU TATLI
Sevgili ZEYNEP BADEM GÖZLÜ DEMİROĞLU bir çoğumuzun daha önce denemediğini zannettiğim bir tarif  paylamışlar. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)



MALZEMELER

3 cay bardağı mısır  unu (Elenmiş)
1,5 cay bardağı un ( Elenmiş)
1,5 cay bardağı toz $eker
2 cay bardağı yoğurt
1 cay bardağı sıvı yağ
3 tane yumurta ( Oda sıcaklığında )
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu ( Elenmiş )
ŞERBETİ İÇİN:
3,5 su bardağı toz $eker
4 su bardağı su
2 yemek kaşığılimon suyu
YAPILI$I
Önce $şerbeti 10 dk kaynatıyoruz ve içine limon suyunu da ekleyip 1-2 dk.daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.Sonra yumurta ve $ekeri iyice çırpıyoruz çırptıktan sonra içine yoğurdu ve sıvı yağı da  ilave edip çırpmaya devam ediyoruz daha sonra elediğimiz misir ununu,normal unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da kari$ima ilave edip tahta ka$ik veya spatula ile karıştırıyoruz ( HAMUR BİRAZ KOYU KIVAM OLUYOR TERETTÜT ETMEYiN ) yağladığımız küçük k boy borcama karıımı döküp 180 derece fırında üzeri kızarana  dek piiriyoruz. Pişen tatlının  ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine dokuyoruz tatlı soğuyunca uzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz AFiYET OLSUN.




DAHA FAZLA LEZZET

Yoğurt 7701921453104978628

Yorum Gönder

  1. Çok güzel bir tatlı gerçekdende. Zeynep hanım ellerinize sağlık. Mısır ununun ağızda bıraktığı aroma keyif veriyor. Selma hanımında emeklerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. bende de var bu tarif. çok güzel oluyor. herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item