MISIR UNLU TATLI
MISIR UNLU TATLI Sevgili ZEYNEP BADEM GÖZLÜ DEMİROĞLU bir çoğumuzun daha önce denemediğini zannettiğim bir tarif paylamışlar. Teş...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/04/misir-unlu-tatli.html
MISIR UNLU TATLI
Sevgili ZEYNEP BADEM GÖZLÜ DEMİROĞLU bir çoğumuzun daha önce denemediğini zannettiğim bir tarif paylamışlar. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
MALZEMELER
3 cay bardağı mısır unu (Elenmiş)
1,5 cay bardağı un ( Elenmiş)
1,5 cay bardağı toz $eker
2 cay bardağı yoğurt
1 cay bardağı sıvı yağ
3 tane yumurta ( Oda sıcaklığında )
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu ( Elenmiş )
ŞERBETİ İÇİN:
3,5 su bardağı toz $eker
4 su bardağı su
2 yemek kaşığılimon suyu
YAPILI$I
Önce $şerbeti 10 dk kaynatıyoruz ve içine limon suyunu da ekleyip 1-2 dk.daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.Sonra yumurta ve $ekeri iyice çırpıyoruz çırptıktan sonra içine yoğurdu ve sıvı yağı da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz daha sonra elediğimiz misir ununu,normal unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da kari$ima ilave edip tahta ka$ik veya spatula ile karıştırıyoruz ( HAMUR BİRAZ KOYU KIVAM OLUYOR TERETTÜT ETMEYiN ) yağladığımız küçük k boy borcama karıımı döküp 180 derece fırında üzeri kızarana dek piiriyoruz. Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine dokuyoruz tatlı soğuyunca uzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz AFiYET OLSUN.
Çok güzel bir tatlı gerçekdende. Zeynep hanım ellerinize sağlık. Mısır ununun ağızda bıraktığı aroma keyif veriyor. Selma hanımında emeklerine sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık Admin cim
YanıtlaSilbende de var bu tarif. çok güzel oluyor. herkese tavsiye ederim.
YanıtlaSil