TAVUKLU MANTI BÖREĞİ
TAVUKLU MANTI BÖREĞİ Sevgili MEHTAP YÜKSEL bizlerle hem nefis hem pratik güzel bir tarif paylaşmışlar. Teşekkür ederiz, ellerinize sağlık...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/04/tavuklu-manti-boregi.html
TAVUKLU MANTI BÖREĞİ
Sevgili MEHTAP YÜKSEL bizlerle hem nefis hem pratik güzel bir tarif paylaşmışlar. Teşekkür ederiz, ellerinize sağlık :)
MALZEMELER:
6 adet yufka
İÇ MALZEMESİ İÇİN :
1 adet tavuk göğsü ( Haşlanmış ve didiklenmiş)
tuz- karabiber- kırmızı toz biber
arzuya göre kekik
yarım çay bardağı sıvı yağ
YUFKANIN ARASINA SERPMEK İÇİN SOSU:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
az sıvı yağ
ve
4 su bardağı tavuk suyu
DOMATES SOSU:
1,5 çay bardağı sıvı yağ
3 adet domates
1 çorba kaşığı biber ve domates salçası
pul veya kırmızı toz biber
1 çay bardağı tavuk suyu
ÜZERİ İÇİN :
1 kilo yoğurt
sarımsak
tuz
YAPILIŞI:
İç malzemesini güzelce karıştıralım.
Fırın tepsisine ilk yufkayı açık bir şeklide koyup, uçları kenardan sarkıtalım. Üzerine 2 kepçe karıştırdığımız sostan dökelim.
2. yufkayı katlı bir şekilde üzerine koyup yine 2 kepçe sostan dökelim.
3. yufkayı da koyup, tavuk harcını her tarafına yayıyoruz. Yine sostan üzerine döküyoruz. Kalan yufkaları da aynı şekilde sırayla üzerine seriyoruz.
En son yufkanın üzerine sos dökmüyoruz ve dışarı sarkıttığımız yufkaları üzerine katlıyoruz.
Küçük kareler halinde keskin bıçak yardımıyla keselim.
Kalan sos harcını üzerine döküp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
Bu arada domates sos malzemelerini bir tencereye alıp, pişirelim.
Börekler kızarınca fırından çıkaralım ve bir spatula yardımıyla servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosunu dökelim İnce kıyım doğranmış maydanozu üzerlerine serpelim AFİYETLER OLSUN
Sevgili MEHTAP YÜKSEL bizlerle hem nefis hem pratik güzel bir tarif paylaşmışlar. Teşekkür ederiz, ellerinize sağlık :)
MALZEMELER:
6 adet yufka
İÇ MALZEMESİ İÇİN :
1 adet tavuk göğsü ( Haşlanmış ve didiklenmiş)
tuz- karabiber- kırmızı toz biber
arzuya göre kekik
yarım çay bardağı sıvı yağ
YUFKANIN ARASINA SERPMEK İÇİN SOSU:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
az sıvı yağ
ve
4 su bardağı tavuk suyu
DOMATES SOSU:
1,5 çay bardağı sıvı yağ
3 adet domates
1 çorba kaşığı biber ve domates salçası
pul veya kırmızı toz biber
1 çay bardağı tavuk suyu
ÜZERİ İÇİN :
1 kilo yoğurt
sarımsak
tuz
YAPILIŞI:
İç malzemesini güzelce karıştıralım.
Fırın tepsisine ilk yufkayı açık bir şeklide koyup, uçları kenardan sarkıtalım. Üzerine 2 kepçe karıştırdığımız sostan dökelim.
2. yufkayı katlı bir şekilde üzerine koyup yine 2 kepçe sostan dökelim.
3. yufkayı da koyup, tavuk harcını her tarafına yayıyoruz. Yine sostan üzerine döküyoruz. Kalan yufkaları da aynı şekilde sırayla üzerine seriyoruz.
En son yufkanın üzerine sos dökmüyoruz ve dışarı sarkıttığımız yufkaları üzerine katlıyoruz.
Küçük kareler halinde keskin bıçak yardımıyla keselim.
Kalan sos harcını üzerine döküp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
Bu arada domates sos malzemelerini bir tencereye alıp, pişirelim.
Börekler kızarınca fırından çıkaralım ve bir spatula yardımıyla servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosunu dökelim İnce kıyım doğranmış maydanozu üzerlerine serpelim AFİYETLER OLSUN
Mehtap hanım elelrinize sağlık
YanıtlaSil