ELMALI KEK
Aynur Rustemova ELMALI KEK Sevgili AYNUR RUSTEMOVA bizlerle benim en sevdiğim Elmalı Kek tarifini paylaşmışlar. İç malzemesi diğe...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/04/elmali-kek.html
Aynur Rustemova
ELMALI KEK
Sevgili AYNUR RUSTEMOVA bizlerle benim en sevdiğim Elmalı Kek tarifini paylaşmışlar. İç malzemesi diğer benzer tariflerinin dışında bir Elmalı kek. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
MALZEMELER:
Hamuru için :
250 gr. tereyağı veya margarin
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un ( 3,5- 4 su bardağı kadar )
İçi için:
4-5 adet elma (Ekşi olsa daha iyi olur)
3 adet yumurta akı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI :
Yağı eritelim ve şekerle güzelce karıştıralım. Yumurta sarılarını vanilya, un ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırıp steç filme saralım ve dondurucuya kaldıralım. Kalan kalan hamuru yağlanmış kalıba yayalım.
Üzerine çiğden elmaları rendeleyelim. Arzu ederseniz limon kabuğu rendesi veya tarçın ekleyebilirsiniz.
Yumurta aklarını şekerle güzelce çırpalım ve vanilyayı ekleyelim. Elmaların üzerine sürelim.
Dolaba kaldırdığımız hamuru rendenin aklın tarafıyla üzerine rendeleyelim. Ve 190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım. Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. AFİYET OLSUN
Aynur hanım elelrinize ve emeklerinize sağlık.
YanıtlaSilEvet Aynur hanım çok marifetliler ve bizlerle güzel tariflerini paylaşıyor.
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSildün keki denedim fakat elmalar sulandığı için çok pişirdim bu yüzden kuru ve altı yanık oldu
acaba bir püf noktası var mı? yani öyle sulu sulu mu çıkarmam lazım dı fırından?
Aslında çok sulanmaması gerekiyor, yumurta akları tutuyor.
YanıtlaSil