MANTI | Mutfak Ve Tatlar

MANTI

 MANTI Sevgili MİHRİBAN ZALOVA DURSUN sayfamızın tarifini deneyip bizlerle paylamışlardır. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)


 MANTI
Sevgili MİHRİBAN ZALOVA DURSUN sayfamızın tarifini deneyip bizlerle paylamışlardır. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)







MALZEMELER:
500 gram un
1 adet yumurta
2-3 çay kaşığı tuz
yeteri kadar su
İÇ MALZEMESİ:
250-300 gr kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
tuz-karabiber
arzuya göre br tutam ince kıyılmış maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
1 kilo kadar yoğurt
sarımsak - tuz
SOSU İÇİN:
Tereyağı ve sıvı yağ
nane- pul biber- 1 tatlı kaşığı salça
YAPILIŞI:
Unu geniş bir yoğurma kabına alalım ve ortasını havuz gibi açıp, yumurta, tuz ve suyu ekleyelim. Kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğuralım.
Hamurumuzu 3 bezeye ayıralım. Bezeleri unlayarak üzerine hafif nemli bir örtü örterek ve dinlenmeye bırakalım.
İÇ HARCI İÇİN:
Kıymaya rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ekleyerek güzelce yoğuralım Beze haline getirdiğiniz hamurların ilkini tezgaha un serperek koyup ve üzerine biraz daha un serperek oklava yardımıyla 2 mm kalınlığında açalım. Açtığımız mantı hamurunu bıçak yardımıyla 2,5-3 santim kalınlığında önce boyuna, sonrada enine şeritler keserek küçük kareler oluşturalım.Karelerin ortasına birer çimdik kıymalı harçtan koyarak çaprazlama uçları birbirine yapıştıralım. Kapattığımız mantılarımızı unlu bir tepsiye sıralayalım.
MANTININ PİŞİRİLMESİ:
Geniş bir tencerede tencereyi çok doldurmayacak kadar kadar su kaynatalım. Kaynayan suyun içine 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ve yeteri kadar tuz atalım.İyice kaynayan suya mantılarımızı atalım.Ara sıra mantıları ezmeden karıştıralım. Mantılar suyun yüzüne çıkıp, biraz yumuşayana kadar haşlayalım. Tek bir mantıyı çıkarın pişip pişmediğini test edin. Eğer ortadan kolaylıkla bölünüyorsa pişmiştir veya tadınız.Pişen mantımızı süzelim. ve servis tabaklarına pay edelim.
Bu arada sarımsakları ezip tuz ile birlikte yoğurda karıştıralım. Eğer yoğurdun kıvamı çok yoğunsa biraz su katalım.Sos malzemelerini küçük bir tavaya alalım ve kısık ateşte pişirelim.
İlk sıcaklığı çIkan mantımızın üzerine sarımsaklı yoğurdu ve üstüne de sosumuzdan dökelim. AFİYET OLSUN




DAHA FAZLA LEZZET

Yoğurt 2750032725143529532

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item