KREMALI POĞAÇA
KREMALI POĞAÇA Sevgili ZEYNEP BADEM GÖZLÜ DEMİROGLU bizlerle yumuşacık bir poğaça tarifi paylaşmışlardır. Teşekkür ederiz, eller...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/04/kremali-pogaca.html
KREMALI POĞAÇA
Sevgili ZEYNEP BADEM GÖZLÜ DEMİROGLU bizlerle yumuşacık bir poğaça tarifi paylaşmışlardır. Teşekkür ederiz, ellerinize sağlık :)
MALZEMELER
1 kutu krema ( 200 ml )
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ( sarıları üzerine)
1yemek kaşığı mahlep
4 yemek yemek kaşığı patates püresi tozu
1 adet yaş maya ( 42 gr. )
2 yemek kaığı toz şeker
2 çay kaığı tuz
alabildiği kadar un
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
Arzu ettiğiniz herhangi bir iç malzeme
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
Susam veya çörek otu
YAPILIŞI:
Yoğurma kabına ılık süt, şeker ve mayayı alıp, mayayı eriyinceye kadar karıştıralım. Krema, sıvı yağ ve patates püresi tozunu ekleyip karıştıralım. Tuz ve azar azar unu ilave edelim. Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalandırmaya bırakalım. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparalım. Avuç içimizde açıp iç malzemeyi koyup kapayalım ve yuvarlayalım. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam veya çörek otu serpelim. Ilık fırında 175 derecede üzerleri kızarana dek pişirelim. Fırından çıktığında üzerine hafif su serperek üzerini 3-5 dakika kadar örtelim. AFİYETLER OLSUN
Çok lezzetli görünüyor daha önce hiç duymamıştım kremalı poğaça ellerine sağlık en kısa zamanda denicem sevgiler:)
YanıtlaSil