HİNDİSTAN CEVİZLİ NESCAFELİ KURABİYE
HİNDİSTAN CEVİZLİ NESCAFELİ KURABİYE Sevgili SEDA ZELYURT DENİZ bizlerle hoş bir kurabiye tarifi paylamışlar. Teşekkür ederiz; elleriniz...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/04/hindistan-cevizli-nescafeli-kurabiye.html
HİNDİSTAN CEVİZLİ NESCAFELİ KURABİYE
Sevgili SEDA ZELYURT DENİZ bizlerle hoş bir kurabiye tarifi paylamışlar. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
MALZEMELER:
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 portakal kabuğu rendesi (limonda olabilir).
1 tatlı kaşığı nescafe (3 ü bir arada kullanılabilir, ben sade nescafe kullandım).
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un.
Üzeri için: Benmari usulü eritilmiş çikolata (hazır çikolata sosta olabilir).
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 portakal kabuğu rendesi (limonda olabilir).
1 tatlı kaşığı nescafe (3 ü bir arada kullanılabilir, ben sade nescafe kullandım).
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un.
Üzeri için: Benmari usulü eritilmiş çikolata (hazır çikolata sosta olabilir).
Hindistan cevizi.
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Margarin oda sıcaklığında yumuşamış olursa sonuç daha başarılı oluyor. Hamurdan parçalar koparıp elimizde sıkarak şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip öncede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra -ilk sıcağı çıkınca- önce eritilmiş çikolataya sonra Hindistan cevizine batırıp servis edeceğimiz tepsimize diziyoruz.
NOT: Şekli daha özenli olabilirdi ama tadıyla şeklini unutturdu bana. Ayrıca buzlukta 1 haftadan fazla buzdolabı poşetine koyulmuş olarak saklamak mümkün. Misafir gelmeden bir kaç saat önce dolaptan çıkarmak yeterli. AFİYET OLSUN
Çok lezzetli görünüyor.Sevgiler:)
YanıtlaSil