ISPANAKLI PASTA | Mutfak Ve Tatlar

ISPANAKLI PASTA

ISPANAKLI PASTA Görüntü, tat ve renk olarak harika bir pasta :)




ISPANAKLI PASTA
Görüntü, tat ve renk olarak harika bir pasta :)
·         MALZEMELER:
·         3 adet yumurta
·         1 su bardağı şeker
·         1,5 su bardağı un
·         yarım su bardağı sıvı yağı
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya
·         150 gr kadar haşlanmış ıspanak
·         KREMA:
·         3 su bardağı süt
·         1 yumurta sarısı
·         2 yemek kaşığı un
·         2 yemek kaşığı nişasta
·         1 çay bardağı toz şeker
·         1 paket vanilya
·         1 yemek kaşığı tereyağı
·         SÜSLEMEK İÇİN:
·         1 paket krem şanti
·         1 su bardağı soğuk süt
·         İÇ MALZEMESİ: Kivi veya muz
·         YAPILIŞI:
·         Karıştırma kabımıza yumurtalarımızı kırıp, mikser yardımıyla köpürene kadar çırpalım.
·         Toz şekerini ilave edip ,yoğurt kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim.
·         Haşlanmış ve soğumuş olan ıspanağımızı da robottan geçirip harcımıza katıp karıştırmaya devam edelim.
·         Sıvı yağı ekleyelim.
·          Unu, kabartma tozumuzu ve vanilyamızı da eleyerek harcımıza ekleyelim.
·         20 cm lik çemberli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serelim.
·         Çemberimizin yan duvarlarını sıvı yağ ile hafifçe yağlayalım.
·          Harcımızı dökelim.Kalıptaki harcımızın ortasını hafifçe kenarlara doğru itelim ki kekimiz aynı ölçüde kabarsın.
·         170 derecelik fırında kekimizi pişirelim.
·         KREMASI:
·         Tenceremize önce sütümüzü,unumuzu, nişastamızı , toz şekerimizi ve yumurta sarısını koyup çırpma teliyle iyice karıştırıp, ocağımızı yakalım, pişirelim.
·         Sürekli karıştıralım.
·         Hem dip tutmasın hem de topaklar oluşmasın.
·         Göz göz olduğunda altını kapatıp,tereyağımızı ekleyelim.
·         Bir kaç dakika mikser ile iyice çırpalım
·         .Kremamızın biraz soğumasını bekleyelim.
·         Kremamız soğurken krem şantimizi hazırlayalım.
·         Mikserle iyice çırpıp katı hale gelen krem şantimizin çok azını kremanın içine katıp, karıştıralım.
·         Krem şantimizi bir süreliğine buzdolabında bekletelim,biraz daha katılaşsın.
·         Kekimizi ikiye bölelim.
·         İki parçayı da şekerli süt ile ıslatalım.
·         Kremamızın yarısını ilk parçanın üzerine eşit miktarlarda yayalım.
·          ÜZERİNE KİVİ VEYA MUZ DİLİMLERİ KOYMANIZI ÖNERİRİM.
·          Kekimizin diğer parçasını da üstüne koyalım.
·         Kalan kremamızla üstünü ve yanlarını kapatalım.
·         Buzdolabındaki krem şantimizi çıkarıp pastamızın üzerine ince bir tabaka halinde sürelim ve dilediğimiz gibi süsleyelim.
·         Kivi dilimleri ve file antep fıstığı dekor olarak çok yakışıyor.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

PASTALAR 2478296980566629364

Yorum Gönder

  1. Canım şu anda tatlı birşey çekmişken bu güzel pastayla karşılaştım olsa bir dilim ne güzel olur ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Selma abla bana ispanakli pastayi sevdiren bu tarifiniz oldu.yanliz yumusak oluyor dagiliyor ve kabarmio ince oluyor.sizinde oylemi ne yapmak lazim

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item