PORTAKALLI BİSKÜVİ

PORTAKALLI BİSKÜVİ Yapımı pratik ve hafif bir tat...


PORTAKALLI BİSKÜVİ
Yapımı pratik ve hafif bir tat...

·         MALZEMELER:
·         2 adet yumurta
·         2 su bardağı portakal suyu
·         2 yemek kaşığı  nişasta
·         1 portakal kabuğu rendesi
·         1 su bardağı su
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 paket pötibör bisküvi ( Sade veya kakaolu)
·         YAPILIŞI:
·         Tencereye portakal suyu, yumurta, su, nişasta, şeker ve portakal kabuğu rendesini koyalım.
·         Çırpma teliyle iyice çırpalım.
·         Daha sonra orta hararetli ateşte koyulaşıp göz göz olana dek pişirelim.
·         Ben orta büyüklükte kelepçeli kalıp kullandım.
·         Kalıba bisküvilerin yarısını dizelin
·         Portakal sosunun ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip, sosun yarısını bisküvilerin üzerine dökelim.
·         Tekrar kalan bisküvileri dizelim.
·         Kalan sosu üzerine dökelm.
·         Ilınınca buzdolabında soğuyana dek beklettelim.
·         Servis yaparken parça çikolata, pirinç  antep fıstığı ve çilek ile süsledim
·         Hafif bir tatlı oldu.
·         AFİYET OLSUN
·         NOT: Arzu ederseniz portakal suyu yerine limon suyu kullanabilirsiniz.



DAHA FAZLA LEZZET

portakal 930026872126196867

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item