PORTAKALLI BİSKÜVİ
PORTAKALLI BİSKÜVİ Yapımı pratik ve hafif bir tat...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/04/portakalli-biskuvi.html
PORTAKALLI BİSKÜVİ
Yapımı pratik ve hafif bir tat...
·
MALZEMELER:
·
2 adet yumurta
·
2 su bardağı portakal suyu
·
2 yemek kaşığı nişasta
·
1 portakal kabuğu
rendesi
·
1 su bardağı su
·
1 su bardağı toz
şeker
·
1 paket pötibör
bisküvi ( Sade veya kakaolu)
·
YAPILIŞI:
·
Tencereye portakal
suyu, yumurta, su, nişasta, şeker ve portakal kabuğu rendesini koyalım.
·
Çırpma teliyle
iyice çırpalım.
·
Daha sonra orta
hararetli ateşte koyulaşıp göz göz olana dek pişirelim.
·
Ben orta büyüklükte
kelepçeli kalıp kullandım.
·
Kalıba bisküvilerin
yarısını dizelin
·
Portakal sosunun
ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip, sosun yarısını bisküvilerin üzerine
dökelim.
·
Tekrar kalan
bisküvileri dizelim.
·
Kalan sosu üzerine
dökelm.
·
Ilınınca
buzdolabında soğuyana dek beklettelim.
·
Servis yaparken
parça çikolata, pirinç antep fıstığı ve
çilek ile süsledim
·
Hafif bir tatlı
oldu.
·
AFİYET OLSUN
·
NOT: Arzu ederseniz
portakal suyu yerine limon suyu kullanabilirsiniz.
ellerinize sağlık nefis olmuş. sevgilerimle,
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilEllerine sağlık lezzetli görünüyor sevgiler...
YanıtlaSil