ISPANAKLI PASTA
ISPANAKLI PASTA Görüntü, tat ve renk olarak harika bir pasta :)
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/04/ispanakli-pasta.html
ISPANAKLI PASTA
Görüntü, tat ve renk olarak harika bir pasta :)
·
MALZEMELER:
·
3 adet yumurta
·
1 su bardağı şeker
·
1,5 su bardağı un
·
yarım su bardağı
sıvı yağı
·
1 paket kabartma
tozu
·
1 paket vanilya
·
150 gr kadar
haşlanmış ıspanak
·
KREMA:
·
3 su bardağı süt
·
1 yumurta sarısı
·
2 yemek kaşığı un
·
2 yemek kaşığı
nişasta
·
1 çay bardağı toz
şeker
·
1 paket vanilya
·
1 yemek kaşığı
tereyağı
·
SÜSLEMEK İÇİN:
·
1 paket krem şanti
·
1 su bardağı soğuk
süt
·
İÇ MALZEMESİ: Kivi
veya muz
·
YAPILIŞI:
·
Karıştırma kabımıza
yumurtalarımızı kırıp, mikser yardımıyla köpürene kadar çırpalım.
·
Toz şekerini ilave
edip ,yoğurt kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim.
·
Haşlanmış ve
soğumuş olan ıspanağımızı da robottan geçirip harcımıza katıp karıştırmaya
devam edelim.
·
Sıvı yağı
ekleyelim.
·
Unu, kabartma tozumuzu ve vanilyamızı da
eleyerek harcımıza ekleyelim.
·
20 cm lik çemberli
kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serelim.
·
Çemberimizin yan
duvarlarını sıvı yağ ile hafifçe yağlayalım.
·
Harcımızı dökelim.Kalıptaki harcımızın
ortasını hafifçe kenarlara doğru itelim ki kekimiz aynı ölçüde kabarsın.
·
170 derecelik
fırında kekimizi pişirelim.
·
KREMASI:
·
Tenceremize önce
sütümüzü,unumuzu, nişastamızı , toz şekerimizi ve yumurta sarısını koyup çırpma
teliyle iyice karıştırıp, ocağımızı yakalım, pişirelim.
·
Sürekli
karıştıralım.
·
Hem dip tutmasın
hem de topaklar oluşmasın.
·
Göz göz olduğunda
altını kapatıp,tereyağımızı ekleyelim.
·
Bir kaç dakika
mikser ile iyice çırpalım
·
.Kremamızın biraz
soğumasını bekleyelim.
·
Kremamız soğurken
krem şantimizi hazırlayalım.
·
Mikserle iyice
çırpıp katı hale gelen krem şantimizin çok azını kremanın içine katıp,
karıştıralım.
·
Krem şantimizi bir
süreliğine buzdolabında bekletelim,biraz daha katılaşsın.
·
Kekimizi ikiye
bölelim.
·
İki parçayı da
şekerli süt ile ıslatalım.
·
Kremamızın yarısını
ilk parçanın üzerine eşit miktarlarda yayalım.
·
ÜZERİNE KİVİ VEYA MUZ DİLİMLERİ KOYMANIZI
ÖNERİRİM.
·
Kekimizin diğer parçasını da üstüne koyalım.
·
Kalan kremamızla
üstünü ve yanlarını kapatalım.
·
Buzdolabındaki
krem şantimizi çıkarıp pastamızın üzerine ince bir tabaka halinde sürelim ve
dilediğimiz gibi süsleyelim.
·
Kivi dilimleri ve
file antep fıstığı dekor olarak çok yakışıyor.
·
AFİYET OLSUN
Canım şu anda tatlı birşey çekmişken bu güzel pastayla karşılaştım olsa bir dilim ne güzel olur ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederiz :)
YanıtlaSilSelma abla bana ispanakli pastayi sevdiren bu tarifiniz oldu.yanliz yumusak oluyor dagiliyor ve kabarmio ince oluyor.sizinde oylemi ne yapmak lazim
YanıtlaSil