ETİMEKLİ PATLICAN SALATASI
ETİMEKLİ PATLICAN SALATASI Sevgili AYNUR EGE Etimekle yapılan tek öğün dahi olabilecek nefis bir salata tarifi paylaşmışlar. Teşekkür ed...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/04/etimekli-patlican-salatasi.html
ETİMEKLİ PATLICAN SALATASI
Sevgili AYNUR EGE Etimekle yapılan tek öğün dahi olabilecek nefis bir salata tarifi paylaşmışlar. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
Kızartma ağır geliyor diye düşünenler, patlıcanları küp küp doğrayıp, üzerine az sıvıyağ tuz ve karabiberle tatlandırıp fırınlayabilirler. Veya patlıcanları közleyip de kullanabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 paket etimek
Islatmak için
2 su bardağı ayran
4 veya 5 patlıcan
4 domates
1 yemek kaşığı ketçap
4 diş sarımsak tuz
üzeri için
sarımsaklı yoğurt göz kararı ( 1 kase kadar) kızarmış 2 adet kırmızı biber .
Kızarmak için: sıvı yağ
YAPILIŞI:
Patlıcanları yıkayıp küp küp keselim tuzlu suda biraz bekletelim, suyunu sıkıp havlu kağıtla suyunu alalım. Kızgın yağda kızartalım. Diğer yandan ayrı bir kaba kabukları soyulmuş domateslerimizi küçük doğrayıp 2 kaşık sıvı yağda soteleyelim, kısık ateşte biraz pişirdikten sonra tuzunu ve ketçabını koyalım. Sarımsakları da içine arzu ettiğiniz kadarını koyalım . Kalan sarmısakları yoğurdun içine koyalım .
Dikdörtgen borcamın içine ayrana bandırıp çıkardığımız etimekleri dizelim.
Üzerine patlıcanları sosla harmanlayıp hepsini etimeklerin üzerine düzgünce yayalım, sonra sarımsaklı yoğurdumuzu sürüp kırmızı biberlerle süsleyelim. AFİYET OLSUN
Sevgili AYNUR EGE Etimekle yapılan tek öğün dahi olabilecek nefis bir salata tarifi paylaşmışlar. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
Kızartma ağır geliyor diye düşünenler, patlıcanları küp küp doğrayıp, üzerine az sıvıyağ tuz ve karabiberle tatlandırıp fırınlayabilirler. Veya patlıcanları közleyip de kullanabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 paket etimek
Islatmak için
2 su bardağı ayran
4 veya 5 patlıcan
4 domates
1 yemek kaşığı ketçap
4 diş sarımsak tuz
üzeri için
sarımsaklı yoğurt göz kararı ( 1 kase kadar) kızarmış 2 adet kırmızı biber .
Kızarmak için: sıvı yağ
YAPILIŞI:
Patlıcanları yıkayıp küp küp keselim tuzlu suda biraz bekletelim, suyunu sıkıp havlu kağıtla suyunu alalım. Kızgın yağda kızartalım. Diğer yandan ayrı bir kaba kabukları soyulmuş domateslerimizi küçük doğrayıp 2 kaşık sıvı yağda soteleyelim, kısık ateşte biraz pişirdikten sonra tuzunu ve ketçabını koyalım. Sarımsakları da içine arzu ettiğiniz kadarını koyalım . Kalan sarmısakları yoğurdun içine koyalım .
Dikdörtgen borcamın içine ayrana bandırıp çıkardığımız etimekleri dizelim.
Üzerine patlıcanları sosla harmanlayıp hepsini etimeklerin üzerine düzgünce yayalım, sonra sarımsaklı yoğurdumuzu sürüp kırmızı biberlerle süsleyelim. AFİYET OLSUN
Şimdi bu tarife ne denir ki...Hiç bir şey demeden yanında çayla usulca yenilir.Paylaşma, söz konusu bile olamaz....
YanıtlaSilAynur Hanımın ellerine sağlık. Muhteşem bir görüntü.. Sizinde emeğinize sağlık. Tam benlik olmuş..:) Nefis..
YanıtlaSilTam bir şölen yakışan birçok lezzet bir arada...
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis olmuş...
En kısa zamanda denemek lazım...
Sevgilerimle...