ELMALI KURABİYE
ELMALI KURABİYE Sevgili Burcu Konukcu bizlerle herkesin sevdiği bu güzel kurabiyeyi paylaşmışlardır. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/03/elmali-kurabiye.html
ELMALI KURABİYE
Sevgili Burcu Konukcu bizlerle herkesin sevdiği bu güzel kurabiyeyi paylaşmışlardır. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
MALZEMELER:
250 gr oda sıcaklığında tereyağı margarin
1 çay kaşığı karbonat
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı yoğurt
aldığı kadar un
içi için:
2 -3 adet rendesi
tarçın
arzuya göre ceviz- kuru üzüm
2 çorba kaşığı toz şeker
üzerine:
pudra şekeri
YAPILIŞI:
Elmaları rendeleyipüzerine şekeri ekleyelim ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim. Tarçını ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamur malzemelerini güzelce yoğuralım ve merdane yardımıyla açalım. Hamuru ikiye bölelim ve sigara böreği keser gibi keselim. Geniş uca iç malzemeyi koyup, rulo şeklinde saralım. Yağlı kağıt serilmiş fırım tepsisine aralıklarla dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafifi pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakalım. İyice soğuya kurabyelerin üzerine süzgeç yardımıyla bolca pudra şekeri serpelim. AFİYE OLSUN
NOT: Hamuru merdane ile açıp kalıp ya da bardakla kesip de şekillendirebilirsiniz.
Sevgili Burcu Konukcu bizlerle herkesin sevdiği bu güzel kurabiyeyi paylaşmışlardır. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
MALZEMELER:
250 gr oda sıcaklığında tereyağı margarin
1 çay kaşığı karbonat
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı yoğurt
aldığı kadar un
içi için:
2 -3 adet rendesi
tarçın
arzuya göre ceviz- kuru üzüm
2 çorba kaşığı toz şeker
üzerine:
pudra şekeri
YAPILIŞI:
Elmaları rendeleyipüzerine şekeri ekleyelim ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim. Tarçını ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamur malzemelerini güzelce yoğuralım ve merdane yardımıyla açalım. Hamuru ikiye bölelim ve sigara böreği keser gibi keselim. Geniş uca iç malzemeyi koyup, rulo şeklinde saralım. Yağlı kağıt serilmiş fırım tepsisine aralıklarla dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafifi pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakalım. İyice soğuya kurabyelerin üzerine süzgeç yardımıyla bolca pudra şekeri serpelim. AFİYE OLSUN
NOT: Hamuru merdane ile açıp kalıp ya da bardakla kesip de şekillendirebilirsiniz.
Elmalı kurabiyede artık bende karbonat kullanıyorum . daha güzel oluyor .. Burcu hanım yine çok güzel yapmış.. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTesekkur ederim
YanıtlaSilCok tesekkur ederim
YanıtlaSilAldığı kadar un demişsiniz tam ölçü yazabilirmisiniz?
YanıtlaSilkarbonatlı hiç denemedim. gevrek oluyormu? ertesi güne kalınca yumuşama yapıyormu?
YanıtlaSilÜzerini kapatırsanız yumuşar
Sil