SOCİ BAKLAVASI
SOCİ BAKLAVASI Sevgili AYNUR RUSTEMOVA bizlerle pratik ve değişik bir baklava tarifi paylaşmışlardır. Teşekkür ederiz; ellerinize ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/03/baku-baklavasi.html
SOCİ BAKLAVASI
Sevgili AYNUR RUSTEMOVA bizlerle pratik ve değişik bir baklava tarifi paylaşmışlardır. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
MALZEMELER:
Hamuru için:
3 su bardağı un
250 qr tereyağı
3 yumurta sarisi
1su bardağı yoğurt
kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
vanilya
İçi için
4 yumurta akı
1 su bardağı şeker
vanilya
fındık
ceviz
YAPILIŞI
Yağı rendeleyip, unla karıştıralım Orasını havuz gibi açıp, yumurta,bir çimdik tuz, sirke, yoğurt ve kabarma tozu ilave edelim,hamuru yoğuralım. 2-3 saat buzdolabına koyalım.Sonra hamuru 3' e bölelim..
Yumurta aklarını seker ile mikserle çırpalım.İcine vanilya, çekilmiş ceviz ve fındık karıştıralım.
1. hamuru açalım ( kalın olmayacak).İç malzemenin yarısını sürelim.Sonra 2. hamuru açalım, iç malzemenin kalanını sürelim. 3. ve sonuncu hamuru da açıp üzereline yerleştirelim.Enden ve boydan verev şeklinde keselim. Üzerine yumurta sarısı sürelim.Çatalla delikler yapalım ve üzerine nakış desenleri verelim.180-190derecede pişirelim AFİYET OLSUN
Çok güzek kızarmış. Tadıda güzekdir mutlaka. AYNUR RUSTEMOVA llerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok orjinalmiş,tatlıyla,tatlı pasta arası bir lezzet herhalde..ellerine sağlık Aynur hanımın..
YanıtlaSil