PORTAKAL SOSLU İRMİK TATLISI
PORTAKAL SOSLU İRMİK TATLISI Hafif bir tatlı olan irmik tatlısı portakal aroması ile birleşince nefis bir tat ortaya çıkıyor
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/03/portakal-soslu-irmik-tatlisi.html
PORTAKAL SOSLU İRMİK TATLISI
Hafif bir tatlı olan irmik tatlısı portakal aroması ile birleşince nefis bir tat ortaya çıkıyor
·
MALZEMELER:
·
1 kilo süt
·
1 su bardağı toz şeker
·
1 su bardağı irmik
·
1 adet portakal
kabuğu rendesi
·
ÜZERİ İÇİN:
·
1 su bardağı
portakal suyu
·
1 tatlı kaşığı toz
şeker
·
1 tatlı kaşığı
tepeleme nişasta
·
YAPILIŞI:
·
Bir tencereye, süt,
irmik,şeker ve portakal kabuğu rendesini alalım ve göz göz olana kadar
pişiriniz.
·
Kullanacağımız
herhangi bir kabı suyla ıslatınız..( Tatlımızın kolayca çıkması için).
·
Ben gül şeklinde
silikon kek kalıbı kullandım.
·
Tatlıyı sıcak
sıcak kalıba dökünüz.
·
Ilındıktan sonra
dolabın normal rafına kaldırınız.
·
Yaklaşık 1-2 saatte
kalıptan çıkma kıvamına geliyor.
·
Tatlı iyice
soğuduktan sonra dolaptan alınız ve ters
çevirerek servis tabağına alınız.
·
SOSU İÇİN;
·
Küçük bir tencereye
portakal suyu, şeker ve nişastayı alınız
ve nişasta eriyinceye kadar karıştırıp,orta hararetli ateşte pişiriniz.
·
Ilındıktan sonra
tatlının üzerine dökünüz.
·
AFİYET OLSUN
·
NOT: Tatlının üzerine herhangi bir sos ( Vişne suyu, tang,
oralet vs) ; portakal kabuğu yerine de limon kabuğu rendesi kullanabilirsiniz.
Ellerinize sağlık. Bildiğimiz irmik tatlısı ama sunum yaratıcılık mükemmel olmuş. Emeğinize sağlık. Muhteşem görünüyor.. Sevgiler..
YanıtlaSilçok güzel....denemek isterim
YanıtlaSilİrmik tatlsını çok severim hele bir de böyle güzel sunulursa..Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilTarifi denedim
YanıtlaSilPortakal suyunu kendim hazırladım ama biraz eksi oldu o yüzden sosu kullanmadm ama cokk güzel olduu
Sunuma bayildim Sunumunu nasil yaptiniz
YanıtlaSil