RAFFAELLO
RAFFAELLO Sevgili Şefika Fidan bizlerle Raffaello tarifini paylaşmışlar Raffaello; ev yapımı çikolata, aslıyla arasında bir farkı y...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/02/raffaello.html
RAFFAELLO
Sevgili Şefika Fidan bizlerle Raffaello tarifini paylaşmışlar
Raffaello; ev yapımı çikolata, aslıyla arasında bir farkı yok gibi; süper bir tatlı oldukca da kolay....
MALZEMELER:
200 gr çiğ krema
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt tozu
4 su bardağı Hindistan cevizi ( 1 su bardağı üzeri için ayrılacak)
30 adet kavrulmuş badem
YAPILIŞI:
Kremayı kabarana dek mikser yardımıyla çırpalım ve diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştıralım. 2 saat kadar buzdolabında bekletelim.Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde paralar koparıp, yuvarlayalım. Ortalarına badem koyup Hindistan cevizine bulayalım. Tercihen truff kağıtların koyup servis yapalım. AFİYE OLSUN.
NOT: Badem yerine kavrulmuş fındık kullanabilirsiniz.
Selma hanim orijinal tarif ile bu tarifin ölculeri farkli.ayrica tarif cok kisa anlatilmiş.hic yapmayanlar icin detay anlatmaliydi.mesela harc yogurulduktan sonra yarim saat kadar buzdolabinda bekletilmeli,yoksa cıvık oldugu icin kesinlikle yuvarlak oluşturamazlar.
YanıtlaSilsüt tozu dediğinizbu kahve kreması olabilirmi
YanıtlaSilEvet
YanıtlaSil