PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA | Mutfak Ve Tatlar

PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA

PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA NASIL YAPILIR? PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA TARİFİ Misafirlerim için harika bir poğaça yaptım ve sizlerle payla...



PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA NASIL YAPILIR?
PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA TARİFİ
Misafirlerim için harika bir poğaça yaptım ve sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum :) Genelde mayalı poğaçalar da süt kullanırız, ama  yoğurt ile de harika oluyor.Yumuşacık, lezzetli poğaçalarım oldu. Büyük bir kısmını karnıyarık, bir kısmını da yuvarlak şekilde yaptım. Dilerseniz farklı şekillerde de yapabilirsiniz. Fırından sıcak sıcak çıktığında lezzet ötesiydi, fakat,kalan birkaç poğaçayı sabah ısıttığım da da yine nefis oldular. Hani bazı mayalı poğaçalar vardır, ertesi güne kaldığında taş gibi olurlar, bu tarif öyle olmadı.Lütfen deneyiniz, çok beğeneceğinize inanıyorum :)

  • MALZEMELER:
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya ( 42 gr) veya 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • alabildiğince un ( Ben 4 su bardağı kadar kullandım.)
  • İÇ MALZEMESİ İÇİN:
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 parça rende kaşar peyniri
  • tuz- karabiber
  • ÜZERİ İÇİN:
  • yumurta sarısı
  • susam
  • çörek otu
  • YAPILIŞI:
  • Yoğurma kabına ılık su ve yaş mayayı alalım,maya eriyinceye kadar karıştırın.
  • Sıvı yağ,yoğurt, yumurtayı ilave edip karıştırın.
  • Tuz ve Unu azar azar ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyin.
  • İçi için; haşlanmış patatesi güzelce ezin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Rende kaşarı ilave edip karıştırın.
  • Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Avuç içinde veya hafif unlu zeminde elinizle hafifce açın.
  • İçine yeteri kadar iç malzemeden koyun
  • Ve yanları ortada birleştirerek kapatın.
  • Kat yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  • Üzerlerini tam ortadan Karnıyarık gibi) bıçakla kesin.
  • Üzerine 1 çay kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam veya çörek otu serpin.
  • Ilık 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Poğaçaların daha yumuşak olmasını isterseniz fırından çıkar çıkmaz üzerlerine hafif su serpip tepsinin üzerini 5 dakika kadar örtünüz.
  • AFİYET OLSUN















DAHA FAZLA LEZZET

Yoğurt 12394020388648694

Yorum Gönder

  1. Nefis olmus!!! Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuşlar...
    Ellerinize sağlık...
    Bu arada bıçağınızda pek şıkmış...
    Güle güle kullanın...
    Sevgilerimle ...
    İyi haftalar dilerim...

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. en kısa zamanda deniyeceğim.

    YanıtlaSil
  4. Ayyy ayyy ağzım sulandı tarife bayıldım mayası tarifleri tabii böyle güzel anlatılmış ve böyle güzel görsellere görünce tarif almadan gidemeyeceğim hem tarifi hemde takibe aldım sizi .... Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Poğaçalara bayıldım.
    Fotoğraflarla ne güzel anlatmışsınız.
    Sitenizi yeni keşfettim. Sizi takibe aldım.
    Ziyarete de beklerim, sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. bayildim harika goruntu

    YanıtlaSil
  8. hemen hemen kaç kişilik bu tarif.kaç tepsi çıkabilio

    YanıtlaSil
  9. Yaptığınız büyüklüğe göre değişir, 15 adet civarında.

    YanıtlaSil
  10. bende yaptim harika oldu elinize saglik

    YanıtlaSil
  11. Pogacalarda veya mayali olan tariflerde Maya tadi veya kokusu gecmiyor gibi bunun icin onereceginiz bisey varmi

    YanıtlaSil
  12. Maya iyice eritildiğinde ve hamur güzel yoğurulup mayalandırıldığında rahatsız edecek bir maya kokusu duyulmuyor

    YanıtlaSil
  13. ne güzel anlatmışsınız.teşekkürler.
    42 gram maya çok değil mi?
    yarısı yetmez mi?

    YanıtlaSil
  14. slm selma hnm eline sağlık tek kelimeyle muhteşem en güzelide benim için fotolarla aşamalı olması inş bundan sonraki tariflerinizide bu şekilde yayınlarsınız fazla yorum yazmıyorum ama takipteyim belki beni yanlış anlarsınız ama blog sahiplerinin bu şekilde daha detaylı tariflerini yayınlaması doğru bana göre bir tek resim eklemeleri bloglarına fazla önem vermiyormuş gibi düşündürüyor beni sevgiler sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Emine hanım teşekkür ederim :) Ben zaten neredeyse tüm tariflerimi yaım aşamalarıyla yayınlıyorum

    YanıtlaSil
  16. Bayramda tatil deneyelim tarifleri afiyetle yiyelim teşekkür Füsun Ertan Tekirdağ

    YanıtlaSil
  17. Ellerınıze saglık gorunusu guzel denıyecem

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item