PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA
PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA NASIL YAPILIR? PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA TARİFİ Misafirlerim için harika bir poğaça yaptım ve sizlerle payla...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/02/patatesli-kasarli-pogaca.html
PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA NASIL YAPILIR?
PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA TARİFİ
Misafirlerim için harika bir poğaça yaptım ve sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum :) Genelde mayalı poğaçalar da süt kullanırız, ama yoğurt ile de harika oluyor.Yumuşacık, lezzetli poğaçalarım oldu. Büyük bir kısmını karnıyarık, bir kısmını da yuvarlak şekilde yaptım. Dilerseniz farklı şekillerde de yapabilirsiniz. Fırından sıcak sıcak çıktığında lezzet ötesiydi, fakat,kalan birkaç poğaçayı sabah ısıttığım da da yine nefis oldular. Hani bazı mayalı poğaçalar vardır, ertesi güne kaldığında taş gibi olurlar, bu tarif öyle olmadı.Lütfen deneyiniz, çok beğeneceğinize inanıyorum :)
- MALZEMELER:
- 1 adet yumurta
- 1 paket yaş maya ( 42 gr) veya 1 paket instant maya
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- alabildiğince un ( Ben 4 su bardağı kadar kullandım.)
- İÇ MALZEMESİ İÇİN:
- 4 adet haşlanmış patates
- 1 parça rende kaşar peyniri
- tuz- karabiber
- ÜZERİ İÇİN:
- yumurta sarısı
- susam
- çörek otu
- YAPILIŞI:
- Yoğurma kabına ılık su ve yaş mayayı alalım,maya eriyinceye kadar karıştırın.
- Sıvı yağ,yoğurt, yumurtayı ilave edip karıştırın.
- Tuz ve Unu azar azar ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyin.
- İçi için; haşlanmış patatesi güzelce ezin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Rende kaşarı ilave edip karıştırın.
- Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın.
- Avuç içinde veya hafif unlu zeminde elinizle hafifce açın.
- İçine yeteri kadar iç malzemeden koyun
- Ve yanları ortada birleştirerek kapatın.
- Kat yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
- Üzerlerini tam ortadan Karnıyarık gibi) bıçakla kesin.
- Üzerine 1 çay kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam veya çörek otu serpin.
- Ilık 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Poğaçaların daha yumuşak olmasını isterseniz fırından çıkar çıkmaz üzerlerine hafif su serpip tepsinin üzerini 5 dakika kadar örtünüz.
- AFİYET OLSUN
Nefis olmus!!! Ellerine saglik canim...
YanıtlaSilHarika olmuşlar...
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Bu arada bıçağınızda pek şıkmış...
Güle güle kullanın...
Sevgilerimle ...
İyi haftalar dilerim...
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. en kısa zamanda deniyeceğim.
YanıtlaSilAyyy ayyy ağzım sulandı tarife bayıldım mayası tarifleri tabii böyle güzel anlatılmış ve böyle güzel görsellere görünce tarif almadan gidemeyeceğim hem tarifi hemde takibe aldım sizi .... Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Sevgiler...
YanıtlaSilPoğaçalara bayıldım.
YanıtlaSilFotoğraflarla ne güzel anlatmışsınız.
Sitenizi yeni keşfettim. Sizi takibe aldım.
Ziyarete de beklerim, sevgiler.
Teşekkür ederim :)
YanıtlaSilbayildim harika goruntu
YanıtlaSilhemen hemen kaç kişilik bu tarif.kaç tepsi çıkabilio
YanıtlaSilYaptığınız büyüklüğe göre değişir, 15 adet civarında.
YanıtlaSilbende yaptim harika oldu elinize saglik
YanıtlaSilPogacalarda veya mayali olan tariflerde Maya tadi veya kokusu gecmiyor gibi bunun icin onereceginiz bisey varmi
YanıtlaSilMaya iyice eritildiğinde ve hamur güzel yoğurulup mayalandırıldığında rahatsız edecek bir maya kokusu duyulmuyor
YanıtlaSilne güzel anlatmışsınız.teşekkürler.
YanıtlaSil42 gram maya çok değil mi?
yarısı yetmez mi?
Malzeme oranları tamdır.
YanıtlaSilslm selma hnm eline sağlık tek kelimeyle muhteşem en güzelide benim için fotolarla aşamalı olması inş bundan sonraki tariflerinizide bu şekilde yayınlarsınız fazla yorum yazmıyorum ama takipteyim belki beni yanlış anlarsınız ama blog sahiplerinin bu şekilde daha detaylı tariflerini yayınlaması doğru bana göre bir tek resim eklemeleri bloglarına fazla önem vermiyormuş gibi düşündürüyor beni sevgiler sevgiler
YanıtlaSilEmine hanım teşekkür ederim :) Ben zaten neredeyse tüm tariflerimi yaım aşamalarıyla yayınlıyorum
YanıtlaSil:)
YanıtlaSilBayramda tatil deneyelim tarifleri afiyetle yiyelim teşekkür Füsun Ertan Tekirdağ
YanıtlaSilhemen deniyorum
YanıtlaSilEllerınıze saglık gorunusu guzel denıyecem
YanıtlaSil