KESTANE PÜRELİ PASTA

KESTANE PÜRELİ PASTA Kestane ve .çikolata bir araya gelince tarif edilemez bir tat ortaya çıkıyor...Kestane püresi pastalara çok yakışı...



KESTANE PÜRELİ PASTA
Kestane ve .çikolata bir araya gelince tarif edilemez bir tat ortaya çıkıyor...Kestane püresi pastalara çok yakışıyor...Dilediğiniz pandispanya tarifini veya hazır pasta tabanı kullanabilirsiniz ama krema tarifimi denemenizi öneririm :)

·         MALZEMELER:
·         6 adet yumurta
·         6 çorba kaşığı toz şeker
·         6 çorba kaşığı un
·         6 çorba kaşığı buğday nişastası
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya

·         ARA KREMASI İÇİN:
·         2 su bardağı süt
·         1,5 yemek kaşığı un
·         1,5 yemek kaşığı nişasta
·         1 paket vanilya
·         1,5 çay bardağı şeker
·         1 paket bitter çikolata (80 gr)

·         ÜST KREMASI İÇİN:
·         2 poşet kakaolu krem şanti
·         2 su bardağından biraz eksik süt

·         İÇ MALZEMESİ: 2 su bardağı kestane şekeri püresi

·         KEKİ ISLATMAK İÇİN 1,5 çay bardağı süt

·         YAPILIŞI:
·         Yumurta akını ve sarısını ayırın.
·         Çukur bir kapta akları mikser yardımıyla kar kıvamı alacak şekilde çırpın.
·         Aklar mikserin bıçaklarından akmayacak kıvamda olmalıdır.
·         Azar azar şekeri ekleyip, çırpın.
·         Yumurta sarılarını tahta kaşıkla tek tek yedirerek ilave edin.
·         Akların havalarının sönmemesi için nazikçe alttan üste doğru karıştırın.
·         Nişastayı katın. un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip, yine tahta kaşıkla hep aynı yönde alttan üste doğru karıştırın.
·         Orta boy çemberli kalıbın tabanını yağlı kağıt serin.
·         Yan duvarlarını margarin ile yağlayın.
·         Harcı döküp, orta kısmı , piştiğinde tepe gibi olmaması için yavaşça kenarlara doğru itin.
·         170 C de ilk 20 dakika fırın kapağını hiç açmadan pişirin.
·         Soğuduktan sonra keki 3' e bölelim.
·         Pandispanyayı 1 gün önceden yapmanızı tavsiye ederim.( İyice dinlenir ve güzelce kesilir.)
·         KREMANIN YAPILIŞI:
·         Öncelikle krem şantiyi soğuk süt ile çırpıp, yarım saat kadar buzdolabında bekletelim.
·         Bir tencereye sütü, şekeri, nişasta un ve vanilyayı koyup,, kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirelim ve sıcakken içine Bitter çikolatayı parçalara kırarak ekleyelim ve eritelim.
·         Kremamızı soğutalım.
·         Çırptığımız krem şantiden bir parça kremamıza ekleyip karıştıralım
·         Servis tabağımıza pandispanyamızın ilk katını koyup bir kaç kaşık sütle ıslatıp,ara kremamızın yarısını eşit şekilde yayalım.
·         Üzerine kestane püremizin yarısını yayalım.
·         2. parçayı da süt ile ıslatıp kalan ara kremamızı sürelim ve kestane püresini de üzerine yayalım.
·         3. parçayı da süt ile ıslatıp üzerine koyalım ve hafifçe bastıralım.
·          Krem şantimizi pastamızın tamamına sürelim.
·          Üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim.
·          BEN 1 SU BARDAĞI KADAR ŞEKERİ TEFLON TAVADA ERİTTİM VE MUFFİN KALIBINI HAFİF YAĞLAYARAK BİR TANE ÇANAK YAPTIM. DİĞER GÖRÜLEN DEKORLARI, KARAMELİ YAĞLI KAĞIDIN ÜZERİNE DEKORLU DÖKEREK PASTANIN ÜZERİNDEKİ VE YAN DUVARLARINDA GÖRÜLEN SÜSLEMELERİ YAPTIM. ÇANAĞIN İÇİNE BİRKAÇ TANE KESTANE ŞEKERİ KOYUP KESTANENİN PARLAMASI İÇİNDE YİNE KARAMEL DÖKTÜM. AFİYET OLSUN

·         NOT. 3 katlı hazır kakaolu pasta tabanı da kullanabilirsiniz.

DAHA FAZLA LEZZET

PASTALAR 6795568741274725809

Yorum Gönder

  1. Ellerine sağlık.. Muhteşem görünüyor.. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık harika görünüyor. kestane şekerini ve kestaneli pastaları çok severim. tarifinizi blogırımda yayınlayabilirmiyim

    YanıtlaSil
  3. Selma hanım Ellerinize sağlık.Beğendiğim bir tarifiniz daha..

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık.Ben de bloguma beklerim::)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item