RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK
RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK 28 Aralık 2012 günü BUMERANG kapsamında USLA (Uluslararası Servis Lezzet Akademisi) da gerç...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/01/renkli-biberli-rulo-levrek.html
RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK
28 Aralık 2012 günü BUMERANG kapsamında USLA (Uluslararası Servis Lezzet Akademisi) da gerçekleşen harika workshop tariflerimizden biri. Şef OSMAN BAHADIR eşliğinde yaptığımız , farklı, sağlıklı, lezzetli bir LEVREK tarifidir. Şarap yerine elma sirkesi kullanabilirsiniz. Bu tairfi deneyiniz beğeneceğinize inanıyorum :)
DÜNYANIN İLK 200 ŞEFLERİNDEN BİRİ OLAN OSMAN BAHADIR BİZLERE LEVREK FİLETO HAZIRLARKEN..ŞEFİM ELLERİNİZE SAĞLIK :)
MALZEMELER:
1 adet levrek fileto
çeyrek kırmızı biber
çeyrek sarı biber
çeyrek yeşil biber
ayrım adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı beyaz şarap veya elma sirkesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 dal taze kekik
1 adet defne yaprağı
tuz- karabiber
Jülyen doğradığımız biberleri tereyağı ile birlikte diri kalacak şekilde soteleyelim
Levrek filetoyu tuz ve karabiberle her iki yüzünü lezzetlendirelim
Levrek filetonun koyu renk olan tarafına sotelediğimiz biberleri koyalım
.Biberleri sotelediğimiz tavaya biraz daha tereyağı ekleyerek ince kıyım doğranmış soğanları ekleyelim ve şeffaf renkte soteleyelim. Dövülmüş sarımsağı defne yaprağını, şarabı veya sirkeyi ilave ederek yüksek ateşte 1 dakika alkolü buharlaştırana kadar pişirelim.
Tavanın içine rulo levreği koyarak sosun içinde pişirelim .
Pişirme esnasında kaşıkla sosun suyunu sürekli rulonun üzerinden dökelim. Bu tarifte hiç bir şekilde alt üst yapmıyoruz. Sos yarı yarıya suyunu Çekince servis tabağına alalım ve sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN
arıya suyunu ekince servis tabağına alalım ve sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN
-->
Süper..Ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇOK TEŞEKKÜRLER :)
YanıtlaSil