BALKABAKLI RAVİOLİ
BAL KABAKLI RAVİOLİ 2012 yılının son Workshopu BUMERANG kapsamında USLA (Uluslararası servis Lezzet Akademi) da gerçekleşti. Kendi a...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/01/balkabakli-ravioli.html
BAL KABAKLI RAVİOLİ
2012 yılının son Workshopu BUMERANG kapsamında USLA (Uluslararası servis Lezzet Akademi) da gerçekleşti. Kendi açımdan 2012 yılının son günleri harikaydı :) 28 Aralıkta böyle güzel bir Workshop da yer almak ve hemen ardından 29 Aralık 2012 de 12. evlilik evlilik yıldönümü kutlamalarımız yılın son haftasında bizi çok mutlu etti :) 10 blogger arkadaş ve her birimiz kendi istasyonlarımızda ŞEF OSMAN BAHADIR eşiliğinde yaptığımız nefis BALKABAKLI RAVİOLİ tarifini sizlerle paylaşıyorum :)
MALZEMELER:
Hamur:
100 gr un
1 adet yumurta
yarım yemek kaşığı zeytinyağı
İç Dolgu:
1 su bardağı rendelenmiş bal kabağı
yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı pul biber
yarım çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı parmesan
2 küp tereyağı
Sos:
1 çay bardağı krema
çeyrek kuru soğan
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı parmesan
2 küp tereyağı
YAPILIŞI:
Bir kabın içine unu alalım ve ortasını havuz şeklinde açalım ve ortasına yumurta,zeytinyağı ve tuzu koyup tam ortadan başlayarak yavaş yavaş yanlardaki unu içe doğru alarak yoğurmaya başlayalım. İyice yoğurduğumuz hamuru streç filme sararak yarım saat oda sıcaklığında dinlenmeye bırakalım.
iç dolgu için tavada yağı eritelim ve bal kabaklarını kısık ateşte rengi dönene kadar soteleyelim. Ardından ceviz, baharatları ve parmesanı ekleyip karıştıralım. Oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
Sos için tavada yağı eriterek ince kıyım doğranmış soğanları şeffaf renkte soteleyim. Ardından tüm sos malzemelerini ekleyerek kısık ateşte 2 dakika pişirip ocağın altını kapatalım.
Hamurumuzu ister makinede ister elde hafif un yardımıyla açalım.
Makinede 0 - 8 aralığında hamurumuzu açtık
Tezgahı hafif unlayarak hamuru serdik.Açtığımız hamuru ortalayıp bir parçasının üzerine iç malzemeyi bir çay kaşığı yardımıyla aralıklarla koyalım İç malzemenin kenarından hamura bir yumurta fırçası yardımıyla hafifce diğer hamurun yapışması için su sürelim ve diğer hamuru üzerine kapatalım.
Çay bardağı veya herhangi bir kalıpla iç malzemenin üzerinden keselim
Kaynamış tuzlu suda ravioliyi 4 dakika haşlayalım ve sosla karıştırarak sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN
Paylaşım için çok teşekkürler.Emeği geçenlerin ve sizin elleriize sağlıkk.
YanıtlaSilselmacım bizlerede bu güzel tarifi sunduğun için çok teşekkür.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)Benim için mutluluk :)
YanıtlaSil