KARNIBAHAR KIZARTMASI
KARNIBAHAR KIZARTMASI Karnıbaharın en güzel hallerinden , karnıbahar sevmeyen eşim dahi severek yedi :) Sıcakken çok daha lezzetli; t...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/01/karnibahar-kizartmasi.html
KARNIBAHAR KIZARTMASI
Karnıbaharın en güzel hallerinden , karnıbahar sevmeyen eşim dahi severek yedi :) Sıcakken çok daha lezzetli; tadı bir hamur işine benziyor ama çıkaramadım :( Ta çocukluğumun tatlarından birini andırdı.
MALZEMELER:
1 adet orta boy karnıbahar
SOSU İÇİN:
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
bir tutam ince kıyım doğranmış maydanoz
tuz- karabiber- kırmızı toz biber
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
YAPILIŞI.
Karnıbaharı çiçek çiçek ayıralım ve güzelce yıkayalım. Hafif tuzlu suda karnıbahar hafif yumuşayana dek pişirelim.
Tüm sos malzemelerini çukur bir kapta karıştıralım. Her bir çiçek karnıbaharı sosa güzelce bulayalım ve kızgın sıvı yağda her yeri pembeleşene dek kızartalım. Kızaranları havlu kağıt serilmiş servis tabağına alalım. Sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN
NOT: Arzu ederseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.