MİLFÖY SEPETİ
MİLFÖY SEPETİ Miföyü hem tuzlu hem de tatlı tariflerinde kullanmak mümkün. Milföy sepeti için arzu ettiğiniz herhangi bir kremayı sıca...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/01/milfoy-sepeti.html
MİLFÖY SEPETİ
Miföyü hem tuzlu hem de tatlı tariflerinde kullanmak mümkün. Milföy sepeti için arzu ettiğiniz herhangi bir kremayı sıcak olmaması kaydıyla kullanabilirsiniz. Sevgili YSM YSLV'ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz.
MALZEMELER:
5 adet milföy
1 paket çiğ krema
4 çorba kaşığı toz şeker
SÜSLEMEK İÇİN:
Böğürtlen, dağ çileği nane yaprakları vs.
YAPILIŞI:
Milföy hamurlarını dolaptan çıkarıp yumuşamalarını bekleyelim. Yumuşayan Milföyleri merdane yardımıyla tek tek açarak inceltelim.Ortadan ikiye keselim ve her bir hamuru muffin kalıplarına yerleştirelim. Kabarmamaları için çatalla bir kaç yerinden delikler açalım. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.Ve soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım. Çiğ kremayı toz şekerle birlikte katılaşana dek çırpalım ve buzdolabında 15 dakika kadar bekletelim. Daha sonra sıkma torbasına koyup milföy sepetlerinin içine kremayı dolduralım. Üzerini meyve ve nane yapraklarıyla süsleyelim. AFİYET OLSUN